Siirry sisältöön

Koillinen alue

Koilliskeskus kokoaa palvelut ja alueen toimijat

Koillisen alueen hyvinvointikeskus avasi ovensa syyskuussa 2016.

Koilliskeskuksesta löytyvät kirjasto-, neuvola- ja nuorisopalvelut saman katon alta kaupallisten palveluiden rinnalla. Koilliskeskus toimii Linnainmaan Prisman yhteydessä.

Alueellinen osallistuminen on osa Koilliskeskuksen toimintaa. Koillisen alueverkostossa ovat mukana kaupungin henkilöstön lisäksi mm. alueen yhdistykset, asukkaat ja yritykset. Se on avoin ja yhteinen alueellisen osallistumisen ja kehittämisen foorumi.

Alueen erityispiirteet
Alue jakaantuu kantakaupunkiin ja maaseutumaiseen alueeseen. Linnainmaa toimii alueen palvelukeskittymänä (aluekeskus). Pohjoisen alueen palvelut keskittyvät pääasiassa Kämmenniemeen.

Väestöä alueella on lähes 39 000. Väestömäärän kehitys pysyy alueella suhteellisen tasaisena vuoteen 2020 asti ja tämän jälkeen on ennustettu väestömäärän suhteellisen runsasta kasvua vuoteen 2030 asti. Lasten ja nuorten määrissä on vuoteen 2020 saakka pientä laskua, mutta sen jälkeen ennustetaan määrän kasvavan huomattavasti. Ikäihmisten määrässä on tasaista nousua ja kasvu voimistuu vuodesta 2025 alkaen.

Tietoa alueellista palveluista eli lähitoreista ja hyvinvointikeskuksista:

Kehittämispäällikkö
Mia Lumio
puhelin 040 658 6569
sähköposti [email protected]