Siirry sisältöön

Tampereen seuraparlamentti

Tampereen seuraparlamentti toimii kaupungin ja urheiluseurojen välisenä asiantuntijaelimenä. Seuraparlamentin kautta päätöksentekijät ja valmistelijat saavat tietoonsa seurakentän näkökulmia muun muassa urheiluseuratoiminnan tukemisesta, liikuntaolosuhteiden kehittämistarpeista, liikunnan edistämisestä ja urheilutapahtumista.

Seuraparlamentti kokoountuu 3-4 kertaa vuodessa. Seuraparlamentin kokouksiin voi kuka tahansa ehdottaa asioita käsiteltäväksi. Asiat ilmoitetaan suoraan seuraparlamentin puheenjohtajalle tai jäsenten kautta.

Seuraparlamentti aloitti työskentelynsä lokakuussa 2014. Seuraparlamenttiin eri seurat saavat asettaa ehdokkaansa, jäsenet valitaan valintakokouksessa.

Seuraparlamentissa on 10 seurojen edustajaa. Erikokoisille seuroille on määritelty oma kiintiönsä, jotta se edustaisi kattavasti tamperelaista liikunta- ja urheilukenttää. Seuraparlamentti valitsee keskuudestaan puheenjohtajan.

Seuraparlamentin kokoonpano vuonna 2022:

Valintakokouksessa 29.11.2021 valittiin erovuorossa olevien tilalle uudet jäsenet (kursiivilla). Varsinaiset jäsenet valittiin kaudelle 2022-2023 ja varajäsenet vuodelle 2022.

Keskikokoisten seurojen kategoriaan nimettiin kaksi ehdokasta, ja kyseisen kategorian varajäsenyydet jäivät täyttämättä.

Seuraparlamentin kokoonpano:

Alle 250 jäsenen seurat: Kristiina Pekkala (Tampere Saints ry), Alina Salmi (Tampereen Painiseura ry) ja Pasi Toivonen (Tanssiseura Spiral ry, varajäsen)

250–699 jäsenen seurat: Riikka Hyörinen (Tampereen Työväen Naisvoimistelijat ry), Minna Kantsila (Voimistelu- ja urheiluseura Tampereen Vihuri ry) ja Timo Mäkelä (Manse PP ry)

Yli 700 jäsenen seurat: Juho Allonen (TaTU Tampere ry), Elisa Hakanen (Tampereen Pyrintö r.y.), Riku Koivunen (Tampereen Sisu ry), Minttu Lampinen (Tampereen Tennisseura ry, Tampereen Salibandy Club Classic ry, Tammer-Golf ry), Siina Mutikainen (Tampereen Kisatoverit), Juuso Laamanen (Koovee ry, varajäsen) ja Riitta Taipale (Tampereen Voimistelijat ry, varajäsen)

Erityisliikunnan edustajat: Pasi Holmström (Tampereen vammais- ja potilasjärjestöjen yhteistyöelin Vatenk (Tampereen Seudun Invalidit ry)) ja Riitta Virenius (Tampereen vammais- ja potilasjärjestöjen yhteistyöelin Vatenk (Tampereen Seudun Selkäyhdistys ry), varajäsen).

Seuraparlamentin puheenjohtaja sekä varapuheenjohtaja valitaan uuden seuraparlamentin järjestäytymiskokouksessa.

Seuraedustajien lisäksi seuraparlamenttiin kuuluvat Harri Moilanen (Tampereen urheilun edistämissäätiö), Tommi Lindroos (Hämeen Liikunta ja Urheilu ry), Tommi Evilä (Sivistys- ja kulttuurilautakunnan edustaja), Pekka P. Paavola (Tampereen kaupunki, liikunnan ja nuorison palveluryhmä) ja Tommi Liimatta (Tampereen kaupunki, liikunnan ja nuorison palveluryhmä).

Seuraparlamentin kokousaikataulu ja muistiot

Seuraparlamentin seuraava kokous: 9.2.2022


Kausi 2020-2021

Vuosi 2019

Lisätietoja
Johtava liikunnanohjaaja
Tommi Liimatta
puhelin +358408016587
sähköposti [email protected]


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/seuraparlamentti