Siirry sisältöön

Keskustan alueverkosto

Seuraava keskustan alueverkoston tapaaminen tiistaina 27.8.

Alueverkosto jää kesätauolle. Kaikille avoimet kokoontumiset jatkuvat elokuussa, tilaisuuksien sisällöistä tietoa myöhemmin. Seuraava kokoontuminen on tiistaina 27.8.2019 klo 17-19 Tipotien hyvinvointikeskuksessa auditoriossa (Tipotie 4). Kahvit on kello 16.30.

Tervetuloa!

Tapaamiset ovat kaikille avoimia ja niihin ovat tervetulleita keskustan alueen asukkaat, yhdistykset, yritykset ja palvelujen järjestäjät ja kaikki asiasta kiinnostuneet.

Kesäkuun alueverkoston aiheena oli "Tehdään yhdessä Tampereesta hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä".

Pohdittiin yhdessä, mitä hiilineutraali tarkoittaa keskustan alueen näkökulmasta, ja miten alueen asukkaat, yritykset ja yhdistykset voisivat osallistua ilmastotalkoisiin ja mitä haasteita alueella on. Etsittiin yhdessä kestävän kuluttamisen, liikkumisen ja asuminen käytäntöjä. Mukana keskustelemassa oli alan asiantuntijoita Tampereen kaupungilta ja Ekokumppaneilta.

Alueraha 2019

Tapaamisessaan helmikuussa keskustan alueverkosto käsitteli aluerahahakemuksia ja teki esityksen aluerahan jakamisesta. Päätöksen aluerahasta on tehnyt hyvinvointipalveluiden johtaja.

Aluerahaa jaetaan vuosittain Tampereen eri alueille yhteisöllisen, osallistujille maksuttoman ja tilapäisen toiminnan järjestämiseen. Toiminta voi olla esim. näyttelyiden ja tapahtumien järjestämistä sekä erilaisten yhteisöllisten alueellisten hankkeiden toteuttamista.

Tammikuun alueverkoston aiheena oli ikäihmiset ja tekniikka

Keskustassa alueverkoston tapaamisessa 22.1.2019 teemana oli "Olisiko tekniikasta apua ikäihmisten arkeen?".

Tule mukaan vaikuttamaan kotialueeseesi!

Oletko kiinnostunut kotikaupunginosastasi ja haluat tietää, mitä alueella tapahtuu? Onko sinulla alueeseesi liittyviä ideoita tai huolia? Tule mukaan alueverkoston toimintaan, niin pääset yhdessä muiden kanssa kehittämään lähialuettasi, sen palveluja ja toimintaa.

Mikä on alueverkosto?

Alueverkostot ovat Tampereen kaupungin kaikille avoimia ryhmiä, joissa asukkaat, yhdistykset, yritykset ja palvelujen järjestäjät pääsevät yhdessä kehittämään alueen palveluja ja toimintaa.

Kaupunki on varannut vuosittain aluerahaa, jota myönnetään yhteisöllisten tapahtuminen toteuttamiseen alueilla. Alueverkosto tekee hakemusten perusteella esityksen aluerahan myöntämisestä.

Keskustaan kuuluvat Ala-Pispala, Amuri, Finlayson, Jussinkylä, Järvensivu, Hakametsä, Kaakinmaa, Kaleva, Kalevanharju, Kalevanrinne, Kauppi, Kissanmaa, Kyttälä, Lapinniemi, Lappi, Liisankallio, Nalkala, Osmonmäki, Petsamo, Pyynikinrinne, Pyynikki, Ratina, Santalahti, Särkänniemi, Tahmela, Tammela, Tammerkoski, Tampella, Tulli, Uusikylä, Vuohenoja ja Ylä-Pispala.

Alueverkostot palvelualuekartta
Lisätietoja:
Suunnittelija (keskusta)
Eija Uurtamo
puhelin 040 540 3346
sähköposti [email protected]