Siirry sisältöön

Keskustan alueverkosto

Tervetuloa kaikille avoimeen alueverkoston tilaisuuteen!

Seuraava kokoontuminen on tiistaina 12.11.2019 klo 17-19 pääkirjasto Metsossa (Pirkankatu 2) . Illan aiheena tulevaisuuden kirjastopalvelut. Kahvia on tarjolla kello 16.30.

Tervetuloa paikalle kuulemaan ja keskustelemaan asiasta!

Tapaamiset ovat kaikille avoimia ja niihin ovat tervetulleita keskustan alueen asukkaat, yhdistykset, yritykset ja palvelujen järjestäjät ja kaikki asiasta kiinnostuneet.

Lokakuun alueverkostossa aiheena osallistuva budjetointi

Lokakuun alueverkostossa aiheena oli osallistuva budjetointi. Tampereella toteutetaan vuonna 2020 osallistuvan budjetoinnin kokeilu. Siinä kuntalaiset saavat päättää yhteensä 600 000 euron määrärahan käytöstä. Määräraha kohdistetaan lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseen.

Syyskuun alueverkoston illoissa muun muassa saunomista ja yhdenvertaisuutta

Vammais- ja esteettömyysasiamies Hanna Karojärvi Tampereen kaupungilta kävi kertomassa syrjintäkyselyn tuloksista etelän, kaakon, keskustan ja lännen alueverkoston illoissa. Tilaisuuksissa koottiin myös toimenpide-ehdotuksia kaupungin tulevaan yhdenvertaisuussuunnitelmaan. Lue lisää Alueverkostojen syyskuun tapaamisista .

Elokuun alueverkoston aiheena oli Tampereen ja Pirkanmaan yhteinen kulttuuripääkaupunkihaku

Elokuun viimeisellä viikolla Kuuselan lähitorilla ja Tipotiellä järjestetyissä alueverkostojen tapaamissa oli tarjolla tietoa käynnissä olevasta Tampereen ja Pirkanmaan yhteisestä kulttuuripääkaupunkihausta. Tilaisuuksien vetäjänä toimi yksi hankkeen lähettiläistä, maisteri Simo Frangén. Lue lisää Alueverkostojen elokuun tapaamisista.

Alueraha 2019

Tapaamisessaan helmikuussa keskustan alueverkosto käsitteli aluerahahakemuksia ja teki esityksen aluerahan jakamisesta. Päätöksen aluerahasta on tehnyt hyvinvointipalveluiden johtaja.

Aluerahaa jaetaan vuosittain Tampereen eri alueille yhteisöllisen, osallistujille maksuttoman ja tilapäisen toiminnan järjestämiseen. Toiminta voi olla esim. näyttelyiden ja tapahtumien järjestämistä sekä erilaisten yhteisöllisten alueellisten hankkeiden toteuttamista.

Tule mukaan vaikuttamaan kotialueeseesi!

Oletko kiinnostunut kotikaupunginosastasi ja haluat tietää, mitä alueella tapahtuu? Onko sinulla alueeseesi liittyviä ideoita tai huolia? Tule mukaan alueverkoston toimintaan, niin pääset yhdessä muiden kanssa kehittämään lähialuettasi, sen palveluja ja toimintaa.

Mikä on alueverkosto?

Alueverkostot ovat Tampereen kaupungin kaikille avoimia ryhmiä, joissa asukkaat, yhdistykset, yritykset ja palvelujen järjestäjät pääsevät yhdessä kehittämään alueen palveluja ja toimintaa.

Kaupunki on varannut vuosittain aluerahaa, jota myönnetään yhteisöllisten tapahtuminen toteuttamiseen alueilla. Alueverkosto tekee hakemusten perusteella esityksen aluerahan myöntämisestä.

Keskustaan kuuluvat Ala-Pispala, Amuri, Finlayson, Jussinkylä, Järvensivu, Hakametsä, Kaakinmaa, Kaleva, Kalevanharju, Kalevanrinne, Kauppi, Kissanmaa, Kyttälä, Lapinniemi, Lappi, Liisankallio, Nalkala, Osmonmäki, Petsamo, Pyynikinrinne, Pyynikki, Ratina, Santalahti, Särkänniemi, Tahmela, Tammela, Tammerkoski, Tampella, Tulli, Uusikylä, Vuohenoja ja Ylä-Pispala.

Alueverkostot palvelualuekartta
Lisätietoja:
Kehittämispäällikkö
Mia Lumio
sähköposti [email protected]