Siirry sisältöön

Aikuissosiaalityön palveluiden Target-osahanke

Opetushallitus on myöntänyt kotoutumisen edistämiseen valtionavustusta Target - tavoitteellista kotoutumista ja osallisuutta -yhteishankkeelle ajalle 9/2018 - 6/2020. Aikuissosiaalityön osahanke toteutetaan ajalla 3/2019 - 3/2020.

Hankkeessa luodaan moniammatillista yhteistyömallia ja rakenteita kotoutumisen edistämiseksi. Aikuissosiaalityön osahankkeessa kohderyhmänä ovat työvoiman ulkopuolella olevat tamperelaiset maahanmuuttajat, joiden yhdenvertaisia mahdollisuuksia oppia ja osallistua edistetään asiakaslähtöisesti. Target-henkkeen myötä kohderyhmälle on mahdollista tarjota esim. tavallista laajempaa alkukartoitusta, joka on perusta yksilölliselle kotoutumissuunnitelmalle.

Toiminnan lähtökohtana on Ulkoinen linkkiLaki kotoutumisen edistämisestä , mutta ohjauksellista tukea ja yksilöllisiä polkuja koulutukseen, työelämään tai mielekkääseen arkeen tarjotaan myös pitempään Suomessa asuneille maahanmuuttajille, jotka ovat jääneet kotoutumispalveluista syrjään aiemmin.

Projektisuunnittelija Tiina Piispanen on sijoittunut Sarviksen sosiaaliasemalle maahanmuuttajapalveluihin. Hankkeen muita toteuttajia ovat Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Tampereen aikuislukio, Ahjolan kansalaisopisto, Tampereen aikuiskoulutussäätiö TAKK, Silta-Valmennusyhdistys ry., Kiipulan ammattiopisto sekä Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut.

Lisätietoja asiakkaiden ohjaamisesta Targetin toimintoihin:
Projektisuunnittelija
Tiina Piispanen
puhelin 044 431 4882
sähköposti [email protected]