Siirry sisältöön

Työkyvyn tuki tulevaisuuden sote-keskuksessa

Pirkanmaan työkykyhankkeessa pilotoidaan kahden työkyvyn tuen tiimin toimintaa kahdella terveysasemalla Tampereella. Tavoitteena on kokeilla ja kehittää uutta työkyvyn tuen mallia, joka voidaan laajentaa koko Pirkanmaalle. Pilottien tehtävänä on suunnitella monialainen ja moniammatillinen työ sote-keskuksissa sekä luoda yhteistyön toimintamallit osatyökykyisten työttömien työkyvyn tukemiseksi.

Pirkanmaan työkykyhankkeen työkyvyn tuen tiimiin kuuluvat kuntoutusohjaaja, lääkäri, psykiatrinen sairaanhoitaja, fysioterapeutti, terveydenhoitaja, sosiaalityöntekijä ja Kelan asiantuntija. Työkyvyn tuen tiimi tekee yhteistyötä myös työllisyyspalvelujen OMA-valmentajien kanssa.

Palvelussa arvioidaan asiakkaan työkykyä ja tehdään yhdessä hänen kanssaan työkyvyn tuen suunnitelma. Asiakasvastaava tukee asiakasta suunnitelman toteuttamisessa ja tavoitteisiin pääsyssä.

Palvelu on suunnattu pilottivaiheessa Tampereen ja Oriveden työikäisille asukkaille, joiden työ- tai opiskelukyky on heikentynyt esimerkiksi sairauden tai vamman vuoksi ja jotka eivät kuulu työ- tai opiskeluterveydenhuollon piiriin. Palvelu on maksutonta ja siihen ei tarvitse lähetettä.

Tarvitsetko työkyvyn tuen palvelua?

Työikäinen tamperelainen tai orivesiläinen: tarvitsetko tukea työkykyyn, mutta et kuulu työ- tai opiskeluterveydenhuollon piiriin? Me autamme, jos sinulla on:

  • sairaus tai vamma vienyt osan työ- tai opiskelukyvystäsi,
  • huoli jatkostasi työelämässä tai opinnoissa,
  • halu jatkaa työntekoa tai päästä työelämään tai
  • työkykyasioihin liittyvä neuvonnan ja ohjauksen tarve.

Työkyvyn tuen palvelussa arvioimme tarpeidesi mukaisesti työkykyäsi, teemme yhdessä sinun kanssasi työkyvyn tuen suunnitelman ja autamme sinua toteuttamaan tätä suunnitelmaa asiakasvastaavan tuella.

Meillä työkyvyn tuen palvelussa työskentelevät lääkäri, kuntoutusohjaaja, psykiatrinen sairaanhoitaja, fysioterapeutti, terveydenhoitaja, sosiaalityöntekijä ja Kelan asiantuntija.

Palveluun ei tarvita lähetettä ja se on maksutonta.

Ota yhteyttä

Puhelimitse:
ma−pe klo 8−14
kuntoutusohjaaja, puhelin 041 730 9667

ma−ti klo 8−14
kuntoutusohjaaja, puhelin 041 731 1326

ke−pe klo 8−14
terveydenhoitaja, puhelin 041 731 2184

Sähköpostitse: pirtyky(at)tampere.fi

Palvelun yhteystiedot

Hatanpään terveysasema
33900 Tampere

Linnainmaan terveysasema
33580 Tampere

Toimintakykykeskus TOIKE
TAYS Kuntoutuksen vastuuyksikkö: FinnMedi 5

Esimerkkiasiakas Minttu

Esimerkki yhden asiakkaan - Mintun - palvelupolusta Työkyvyn tuen palvelussa.

Esimerkissä käyvät ilmi työttömyys, työkykyhaasteet ja monialaisen verkostotyön tarve.