Siirry sisältöön

Tampereen seudun Maailmankoulu-projekti

Tampereella ja seutukunnissa elokuussa 2014 aloittanut Maailmankoulu on Rauhankasvatusinstituutti ry:n ja Tampereen kaupungin globaalikasvatuksen yhteistyöprojekti. Tampereen seudun Maailmankoulu tarjoaa maksuttomia globaalikasvatuksen kehittämis- ja tukipalveluja kuten koulutuksia, suunnitteluapua ja materiaaleja varhaiskasvatuksen, peruskoulun ja lukion opettajille ja muille kasvattajille. Projekti on toteutettu Ulkoasiainministeriön globaalikasvatustuella.

Globaalikasvatuksella tarkoitetaan Maailmankoulussa maailmanlaajuiseen vastuuseen kasvattamista ja yhdenvertaisuuteen pyrkivää kasvatusnäkökulmaa. Globaalikasvatuksen teemat ovat Maastrichtin globaalikasvatuksen julistuksen (2002) mukaisesti

1) ihmisoikeudet,
2) kehityskasvatus,
3) kestävä kehitys,
4) rauhan kasvatus sekä
5) kulttuurinen moninaisuus.

Historiaa

Valtakunnallinen Maailmankoulu-hanke käynnistyi Oulussa vuonna 2006. Rauhankasvatusinstituutti ry aloitti hankkeen hallinnoinnin vuonna 2010. Toiminta on laajentunut Oulusta pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Kokkolaan, Satakuntaan ja Pirkanmaalle. Eri paikkakuntien Maailmankoulut toimivat yhteistyössä omien kuntien opetustoimien kanssa.

Yhteystiedot

Tukea ja neuvoa globaalikasvatuksen kysymyksiin ja ideoihin antavat Tampereen seudun yhteysopettajat. Voit myös tiedustella globaalikasvatuskoulutusta esimerkiksi VESO-päivään.

Tampereen Maailmankoulu
sähköposti [email protected]
Sähkötalo
33100 Tampere
avoinna arkisin klo 9 - 15 itsepalveluperiaatteella

Maailmankoulun asioista Tampereen seudulla vastaa:
Tarja Lääperi
puhelin 040 357 9684
sähköposti [email protected]

Sovithan tapaamisesta etukäteen.


Tampereen Maailmankoulun yhteysopettajat:

Jaana Sudenvaara-Kulmala (perusopetus)
Kaisa Henttinen (perusopetus)
Heidi Meltovuo (lukiot)