Siirry sisältöön

Yrityspalvelut ja edunvalvonta

Yrityspalvelut ja edunvalvonta -palveluryhmä sisältää elinvoima- ja osaamislautakunnan alaiset elinkeino-, matkailu- ja tapahtumapalvelut sekä elinvoiman, osaamisen ja elinkeinojen kehittämisen tuet ja avustukset.

Palveluryhmän tavoitteena on edistää Tampereen alueen elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä edesauttamalla yritysten syntyä ja kasvua sekä kaupungin kansallista ja kansainvälistä tunnettuutta ja vetovoimaisuutta niin opiskelijoiden, yrittäjien kuin sijoittajien suuntaan. Palveluryhmä kehittää myös kaupungin yritysmyönteisyyttä madaltamalla yrittäjien ja kaupungin päättäjien kohtaamiskynnystä.

Vetovoimainen elämyskaupunki -ohjelma ja kulttuuripääkaupunkihaku ovat keskeisiä vetureita Tampereen vetovoiman ja elinvoiman vahvistamiseksi. Kulttuuripääkaupunkihaku ja kehitysohjelma kiinnittyvät erityisesti elinkeinopalvelujen, matkailupalvelujen sekä luovien alojen kehittämiseen.

Palveluryhmän edunvalvonta keskittyy erityisesti kaupungin elinvoimaisuuden ja vetovoimaisuuden varmistamiseen. Brysselissä toimiva EU-toimisto vastaa kaupungin ja koko maakunnan yhteisestä edunvalvonnasta, tukee sidosryhmien verkostoitumista ja edistää EU-rahoituksen hyödyntämistä kehittämistoiminnassa.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja
Teppo Rantanen
sähköposti [email protected]

Elinkeinojohtaja
Timo Antikainen
sähköposti [email protected]

Kulttuuripääkaupunkihankkeesta vastaa
Luova johtaja
Juha Hemanus
sähköposti [email protected]

Brysselin EU-toimiston toiminnasta ja EU-edunvalvonnasta vastaa
EU-yhteysjohtaja
Hannele Räikkönen
sähköposti [email protected]