Siirry sisältöön

Kehitysohjelmat

Hakametsä

Hakametsän uudistamis- ja täydennysrakentamishankkeen lähtökohtana on, että Hakametsän jäähalli ja sitä ympäröivä alue vapautuvat laajalle käyttäjäkunnalle pääsarjan jääkiekon siirtyessä Tampereen kannen uudelle areenalle. Tavoitteena on, että kohteesta valmistuu liikunnan, kilpaurheilun ja liikuntatutkimuksen kampus, joka tarjoaa nykyaikaiset ja monipuoliset puitteet niin liikunnan harrastajille, urheiluseuroille ja -järjestöille, huippu-urheilijoille, liikuntalääketieteelle kuin yhteistyökumppaneille.

Hakametsän saavutettavuus tulevan ratikkareitin varrella on erinomainen. Kehittämiskokonaisuus parantaa merkittävästi liikunnan, urheilun ja tapahtumatoiminnan olosuhteita aiemmin kuvatun mukaisesti. Kokonaisuus tiivistää kaupunkirakennetta ja alueelle syntyy valtakunnallisesti merkittävä liikunnan ja urheilun sekä koulutuksen, tutkimuksen ja liiketoiminnan keskittymä. Alueelle syntyy uusia työpaikkoja ja mahdollisuuksia uudenlaiseen yhteistyöhön ja liiketoimintaan.

Projektipäällikkö
Markus Joonas
puhelin 050 345 0705


Hiedanranta

Hiedanranta on Näsijärven rannalla sijaitseva tulevaisuuden kaupunginosa, jota kehitetään uudella tavalla yhdessä kaupunkilaisten, yritysten, tutkimuslaitosten ja yhteisöjen kanssa.

Yleissuunnitelman laatiminen käynnistettiin keväällä 2017 yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Kaikille avoimissa työpajoissa kehitettiin muun muassa kortteleita, asumista, yhteisöllisyyttä ja työn tekemisen uusia tapoja tulevaisuuden kaupungissa. Yleissuunnitelma valmistuu vuonna 2018, jonka jälkeen aloitetaan asemakaavoitus.

Hankekehitysjohtaja
Reijo Väliharju
puhelin 050 388 0901


Viiden tähden keskusta

Tampereen keskustan kehittämisen strateginen hanke käynnistyi vuoden 2011 alusta. Keskustahanke toteuttaa Tampereen kaupunkistrategian ja rakennesuunnitelman tavoitteita, jotka koskevat ehyttä ja tiivistä kaupunkirakennetta sekä elävää keskustaa.

Hankkeen tehtävänä on vastata keskustan kehittämisohjelman laatimisesta ja koordinoida keskustan muutoshankkeita kaupungin osalta.

Keskustan kehittämisohjelman laatimisessa ovat kaupungin lisäksi mukana keskustan yrittäjät ja kiinteistön omistajat sekä tapahtumajärjestäjät.

Keskustahanke kehittää Ratinan, Ranta-Tampellan, Mustanlahden ja Eteläpuiston alueita, keskustakortteleita ja Tammerkosken ranta-alueita. Hanke koordinoi myös ratapiha-alueen kehittämistä sekä Tammelan ja Amurin täydennysrakentamista. Alustavasti hankkeen projekteja on aikataulutettu vuoteen 2020 asti, mutta on tiedossa, että ne jatkuvat vuoden 2020 jälkeenkin.

Hankejohtaja
Tero Tenhunen
puhelin 050 540 2860