Siirry sisältöön

Edistynyt analytiikka

Edistynyt analytiikka lapsiperheiden palveluissa -hanke pähkinänkuoressa

Hankkeessa kehitetään kuntien kykyä hyödyntää ja käyttää paikallista ja valtakunnallista rekisteritietoa. Tietoa analysoidaan eettisesti ja tietoturvallisesti edistynyttä analytiikkaa, tekoälyä, hyödyntäen. Näin pyritään ymmärtämään paremmin Tampereella asuvien perheiden moninaisuutta ja heidän tarpeitaan.

Uudella tavalla analysoidulla tiedolla palveluja kehitetään siten, että lasten, nuorten ja lapsiperheiden tosiasiallinen yhdenvertaisuus toteutuu, ja arki on entistä turvallisempi ja toimivampi erilaisilla asuinalueilla.

Mitä teemme?

  • Kehitetään edistyneen analytiikan (tekoälyn) keinoin lapsiperhetiedon hyödyntämistä.
  • Luodaan ymmärrystä asuinalueista ja niissä elävistä lapsiperheistä ja niiden erityispiirteistä.
  • Hyödynnetään luotua tietoa toiminnan strategisessa johtamisessa kaupunkitasoisesti ja alueellisesti.

Uusia ratkaisuja haetaan kuntien yhteistyöllä

Valtakunnallinen Lapsiperheiden edistynyt analytiikka (LEA) -hanke toteutetaan neljässä osahankkeessa: Vaasa-Laihia, Tampere-Ylöjärvi, Vantaa ja Pori. Tampere toimii yhteishankkeen hallinnoijana ja vastaa sen taloudesta. Gofore Oyj vastaa hankkeen toteutusprosessin ja sisällön ohjauksesta. Hanke on saanut kehitystyölle valtionavustusta Valtiovarainministeriön Kuntien digitalisaation kannustinjärjestelmästä vuosille 2020-2021.

Loppuseminaari

Valtakunnallisessa hankkeessa on luotu ainutlaatuista tilannekuvaa Tampereen, Ylöjärven, Vantaan, Porin, Vaasan ja Laihian lapsiperheiden hyvinvoinnista. Aineisto on koottu kymmenestä valtakunnallisesta rekisterilähteestä, ja se kattaa yhteensä lähes 80 000 lapsiperhettä kuuden kunnan alueelta. Loppuseminaarissa läpikäydään lapsiperhetiedon syntyä, siitä saatuja tuloksia ja kuullaan asiantuntijoiden kommenttipuheenvuoroja. Tilaisuus järjestettiin 25.11.2021.
Katso loppuseminaarin tallenne:


Lisätietoja

Nyt

Yhteystiedot

Projektipäällikkö
Tanja Jurvanen
puhelin 040 806 3513
sähköposti [email protected]