Siirry sisältöön

Kaupan alan työtehtävistä kiinnostuneille järjestettiin rekrytointitapahtuma Finlaysonilla

Julkaistu 16.12.2021 16.26

Rekrytointitilaisuudessa joukko työllisyyden kuntakokeilun työnhakija-asiakkaita pääsi kuulemaan Pirkanmaan Osuuskaupan työmahdollisuuksista. Tilaisuuden jälkeen työnhakijat saivat ajan henkilökohtaiseen työhaastatteluun Eezy Henkilöstöpalveluille.

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut, Pirkanmaan Osuuskauppa ja Eezy Henkilöstöpalvelut järjestivät yhteistyössä rekrytointitapahtuman Finlaysonilla maanantaina 13.12. Tapahtumaan kutsuttiin 30 kaupan alan työtehtävistä kiinnostunutta Pirkanmaan työllisyyden kuntakokeilun työnhakija-asiakasta.

"Mietimme Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa, millaista yhteistyötä voisimme rekrytoinneissa tehdä. Yrityskoordinaattorit kehittelivät idean räätälöidystä rekrytointitapahtumasta. Tämä on hyvä vaihtoehto, koska laajat messutyyppiset rekrytointitapahtumat eivät onnistu korona-ajassa", kertoo erityisasiantuntija Sari Pirttiluoto Tampereen kaupungilta.

Koronarajoituksista johtuen tapahtuma porrastettiin osioihin niin, että POK esitteli työmahdollisuuksia päivän aikana kolmelle työnhakijaryhmälle. Alun perin tarkoituksena oli, että esittelyn jälkeen työnhakijat olisivat päässeet Eezyn ja Pirkanmaan Osuuskaupan rekrytoijien työhaastatteluun jo tapahtuman aikana, mutta koronarajoituksista johtuen yksilöhaastattelut päädyttiin toteuttamaan myöhemmin etänä.

Yksilöllisiä hakijapolkuja

Tapahtumaan osallistunut työnhakija Viktoria Lutokina kertoi olevansa kiinnostunut erityisesti Pirkanmaan Osuuskaupalla avoinna olevista ravintola- ja kahvila-alan työtehtävistä.

"Olen ensimmäistä kertaa tämän kaltaisessa rekrytointitapahtumassa, ja mielestäni tämä oli todella hyvä", Viktoria kertoi. Hänen mielestään vastaavanlaisia tapahtumia voitaisiin järjestää enemmänkin, sillä niin työnantajaan pääsee tutustumaan lähemmin.

HR-konsultti Jimi Elomaa Eezy Henkilöstöpalveluilta kokee tapahtuman eduksi erityisesti sen, että työnhakijat saavat tapahtuman myötä aivan omanlaisen, yksilöllisen hakijapolun.

"Me puolestaan pääsemme haastattelemaan motivoituneita työnhakijoita", Elomaa kertoo.

Rekrytointitapahtumille jatkoa

Rekrytointiassistentti Ulla Huovinen Pirkanmaan Osuuskaupasta näkee, että tämänkaltainen yksityisten ja julkisten toimijoiden yhteistyö on upea mahdollisuus tulevaisuuttakin ajatellen.

"Saamme Pirkanmaan Osuuskauppaa työnhakijoille tutummaksi. Kerroimme erilaisista työnkuvista ja näin hakijat saivat hyvän käsityksen, millaista työ on aidosti eri toimipaikoissa ja tehtävissä", Ulla kertoo.

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluissa tavoitteena on järjestää samankaltaisia rekrytointitapahtumia jatkossakin, sekä Pirkanmaan Osuuskaupan että muiden työnantajien kanssa. Sari Pirttiluoto toteaa tapahtumassa olevan potentiaalia, sillä siinä huomioidaan myös työnantaja.

"Toisinaan saattaa olla, että suurista rekrytointitapahtumista ei jää työnantajalle mitään käteen. Nyt tavoitteena oli toisin. Me työllisyys- ja kasvupalveluissa esihaastattelemme työnhakijat, joten he, jotka tapahtumaan osallistuvat, ovat todella kiinnostuneita tehtävistä ja työnantajasta."


Kuvassa vasemmalta omavalmentaja Heidi Miettilä Tampereen kaupungilta, HR-konsultti Jimi Elomaa Eezylta, erityisaiantuntija Sari Pirttiluoto Tampereen kaupungilta, rekrytointiassistentti Ulla Huovila Pirkanmaan Osuuskaupasta sekä omavalmentaja Antti Ojalehto Tampereen kaupungilta.

Teksti Emilia Aakko

Kuvat Emilia Aakko