Siirry sisältöön

Nuorten hyvinvointiryhmä ravistelee sopivasti Nooran arkea

Julkaistu 23.11.2021 14.19

Nuorille suunnatussa Laikku Go on -hyvinvointiryhmässä käsitellään työnhakijan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä teemoja. Ryhmän aiheina ovat esimerkiksi liikunta, ravinto ja mielen hyvinvointi. Hyvinvoinnin ohessa ryhmäläiset saavat myös vinkkejä ja erilaisia työkaluja työnhakuun sekä yksilöohjausta.

Kun OMA-valmentaja suositteli Nooralle osallistumista nuorten Laikku Go on -hyvinvointiryhmään, se tuntui 28-vuotiaasta tamperelaisesta hyvältä tilaisuudelta. Noora kertookin viihtyneensä rennossa ryhmässä hyvin.

- Tehtävät ovat ravistelleet sopivasti arkeani ja ajatuksia itsestäni. Laikku Go On -ryhmä on antanut minulle paljon ja olen hyötynyt ryhmässä saadusta tiedosta, hän kertoo.

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa. Tapaamiset pidetään sekä verkossa että lähitapaamisina Kulttuuritalo Laikussa. Ryhmäläiset saavat ryhmän aikana myös yksilöohjausta. Noora kertookin olevansa tyytyväinen OMA-valmentajilta tulevaan huolenpitoon ryhmäläisten jatkosuunnitelmien suhteen, sekä siihen, että jokainen ryhmäläinen kohdataan aina yksilönä.

- Suuntani jatkon suhteen alkaa selventyä. Olen saanut kipinän hakeutua palkkatuen avulla töihin, mikä toivon mukaan toteutuu, hän kertoo.

Suunta selkiytyy – Lähihoitajan opinnot kiinnostavat

Nooralla on taustallaan erilaisia opintoja, joista osa on keskeytynyt erilaisten elämässä tulleiden ongelmien myötä. Hän kertoo sairauksien ja muiden haasteiden olleen läsnä hänen elämässään nuoresta lähtien, mutta hän ei ole antanut niiden estää etenemistä. Hän on suorittanut hotellivirkailijan tutkinnon kokonaisuudessaan. Hänelle on kertynyt myös lyhyitä työsuhteita eri paikoista.

- Tämä kaikki on opettanut minua. Olen ymmärtänyt, mikä on todellinen suuntani. Olen myös saanut paljon apuja kuntoutuksien suhteen ja saanut kokeilla eri aloja työkokeilujen merkeissä.

Tulevaisuudessa Noora haluaisi opiskella kutsumusammattiin. Nooraa kiinnostaa lähihoitajan koulutus, josta hän suunnittelee jatkavansa opintoja eteenpäin omien voimavarojen mukaan. Ajatuksena Nooralla olisi tulevaisuudessa työskennellä alan toimistotyössä, kuten diabeteshoitajana tai epikriisien purkamisen parissa.


Teksti Hanna Kirmanen