Siirry sisältöön

Hatanpään lukion ja Pirkanmaan musiikkiopiston yhteiskonsertin lipunmyynti on avautunut - 30.11. raikuu jazz, R’n’B ja funk

Julkaistu 15.11.2021 20.15

Sampolan salissa tiistaina 30.11. klo 18 kajahtavassa HALU and PMO goes JAZZ -suurkonsertissa Hatanpään lukion orkesteri, Samsara-kuoro sekä PMO Big Band täräyttävät ilmoille jazzin, R’n’B:n, funkin ja hiphopin klassikkobiisejä, joita ovat tehneet tunnetuksi esimerkiksi Paul Anka, Frank Sinatra, Ray Charles, Alicia Keys ja Tower of Power. Jo perinteeksi muodostuneessa lukion syksyn pääkonsertissa lavalla nähdään jopa 100 opiskelijaa, joten huikea energia on taattu!

LIPPUJA saat ostaa linkistä:

https://tinyurl.com/halupmojazz

Nyt kaikki varaamaan rohkeasti liput itselle, ystävälle ja perheenjäsenelle! Lippuvarauksissa nopeat syövät hitaat eli kannattaa olla vauhdikas!

Peruslippu 10e
Alennuslippu 5e (opiskelijat, lapset, eläkeläiset, siviilipalvelus- ja varusmiehet)
Mesenaattilippu 20e (jos haluat tukea musiikkilinjan toimintaa vapaaehtoisella lahjoituksella!)

Sampolan salissa tiistaina 30.11. klo 18 kajahtavassa HALU and PMO goes JAZZ -suurkonsertissa Hatanpään lukion orkesteri, Samsara-kuoro sekä PMO Big Band täräyttävät ilmoille jazzin, R’n’B:n, funkin ja hiphopin klassikkobiisejä, joita ovat tehneet tunnetuksi esimerkiksi Paul Anka, Frank Sinatra, Ray Charles, Alicia Keys ja Tower of Power. Jo perinteeksi muodostuneessa lukion syksyn pääkonsertissa lavalla nähdään jopa 100 opiskelijaa.

PMO Big Bandia johtaa Saku Järvinen. Hatanpään lukion orkesteria johtaa musiikin lehtori Anu Rasimus ja Samsara-kuoroa johtaa Anu Rasimus yhdessä musiikin lehtori Aki Lahnajoen kanssa. Kappaleiden laulusolistit ovat Samsara-kuoron riveistä, ja heidän sparraamisesta vastaavat Lauri Pulakka ja muut musiikkiopiston lauluopettajat. Konsertissa esiintyy myös kaksi lukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden uutta bändiä. Konsertin juontavat Hatanpään lukion opiskelijat Katariina Viinikainen ja Raul Flores Canaan. Konsertin kappaleiden sovitukset ovat osittain Saku Järvisen ja Lauri Pulakan käsialaa, osittain taas alkuperäisiä sovituksia.

"Mahtavaa, että voimme pitkän poikkeusajan jälkeen järjestää ihan oikean live-konsertin elävälle yleisölle. On olennainen osa musiikkikasvatustyötä, että opiskelijat pääsevät esiintymään, ja että myöskin opiskelijoiden huoltajat ja ystävät pääsevät näkemään kursseilla tehdyn kovan työn hedelmiä", toteaa Rasimus. " Meillä on mielettömän hyviä soittajia, biisien harjoittelu on sujunut todella vaivattomasti. Tässä oppii itsekin valtavan paljon musiikista."

Rasimuksen mukaan suuren kokoonpanon jazz-konsertin järjestäminen on ollut lukiolla monivuotisena haaveena, mutta riittävää määrää puhallinsoittajia on vaikeaa löytää. Yhteistyö musiikkiopiston kanssa onkin tarjonnut tähän uusia mahdollisuuksia. Tulevina vuosina yhteistyö tiivistyy: Hatanpään lukio muuttaa lähivuosina osoitteeseen Pyynikintie 2, jonka tiloja peruskorjataan lukion käyttöön soveltuviksi, ja myös PMO tulee toimimaan osittain samoissa tiloissa. Monet lukion musiikkipainotuksen opiskelijoista opiskelevatkin myös omaa instrumenttiansa PMO:lla, joten yhteisten tuotantojen järjestäminen on todennäköistä jatkossakin.

"PMO:ssa on jo pitkä kokemus isoista viihdekonserteista ja PMO Big Band on ollut näissä usein osana isoa orkesteria. Yhteistyö laulajien, jousi-, puhallin- ja komppisoittajien välillä, klassisten ja rytmimuusikoiden kesken on tosi opettavaista kaikille. Ja soundaahan iso bändi vaan aika hyvälle varsinkin pitkän hiljaiselon jälkeen!", iloitsee Saku Järvinen.

Hatanpään lukion syyskonsertit ovat jo monivuotinen perinne. Aiempien vuosien konserteissa Finnhits, Matkalla, Unia onnesta, unelmia luonnosta, Valon voimaa, Hyväntekeväisyyskonsertti Huuto, ollaan kuultu musiikkia laidasta laitaan – nykykansanmusiikista iskelmään, taidemusiikista fuusiojazziin. Konsertin yhteydessä järjestetään myös Tammerkosken lukion kuvataide- ja designlinjan myyjäiset, josta on ostettavissa lukiolaisten taideteoksia ja käsitöitä.

Mitä: HALU and PMO goes JAZZ -suurkonsertti
Milloin: Tiistaina 30.11.2021 klo 18.00. Konsertin kesto on noin tunnin ilman väliaikaa
Missä: Sampolan juhlasalissa (Sammonkatu 2, 33500 Tampere)
Liput: 10e / 5e (lapset, opiskelijat, eläkeläiset, siviilipalvelus- ja varusmiehet)
Lipunmyynti alkaa 15.11. Hatanpään lukion verkkosivuilla.

Lisätietoja

Aimo Laitamo, musiikinopettaja ja konsertin tiedottaja
[email protected]
044 2771731

Anu Rasimus, musiikinopettaja ja Samsara-kuoron ja orkesterin johtaja
[email protected]
040 6304088

Saku Järvinen, PMO Big Bandin johtaja
[email protected]
044 5842567

Konsertin tapahtumasivu Facebookissa
https://www.facebook.com/events/259332919581815

Hatanpään lukio verkossa ja sosiaalisessa mediassa
tampere.fi/hatanpaanlukio
facebook.com/Hatanpaanlukio/
https://www.instagram.com/hatanpaan.lukio/

Pirkanmaan musiikkiopisto verkossa ja sosiaalisessa mediassa
pmo.fi/
facebook.com/musiikkiopisto
https://www.instagram.com/pirkanmaanmusiikkiopisto/