Siirry sisältöön

Miiran, 22, suunnitelmat muuttuivat ensivierailulla Ohjaamossa – näyttelijäopiskelija työllistyi nopeasti sairaalaan

Julkaistu 7.10.2021 12.00

Miira, 22, oli valmistunut matkailupalveluiden tuottajaksi ja opiskellut kaksi vuotta näyttelijäntyötä, kun hän tuli ensimmäistä kertaa Ohjaamoon. Nuori nainen pohti opintojen aloittamista aikuislukiossa ja halusi keskustella asiasta opinto-ohjaajan kanssa.

– Ajattelin, että lukio-opintojen avulla olisi paremmat mahdollisuudet päästä yliopistoon, Miira kertoo.

Odottaessaan Ohjaamon aulassa pääsyä opinto-ohjaajalle Miira jutteli palveluneuvojien kanssa. Ohjaamon palveluneuvojat olivat saaneet työllisyyspalveluiden yrityskoordinaattorilta Riikka-Mari Hietamieheltä tiedon, että Tampereen yliopistolliseen sairaalan infopisteelle haetaan työntekijää. Palveluneuvojat hoksasivat nopeasti, että sanavalmis nuori sopisi asiakaspalvelutehtäviin ja ehdottivat Miiralle opintojen sijaan hakeutumista määräaikaiseen työhön. Miira innostui mahdollisuudesta, sillä hän haaveili muutosta omaan asuntoon.

Asiat lähtivät rullaamaan nopeasti. Yrityskoordinaattori Riikka-Mari Hietamies selvitti Miiran vahvuudet tehtävään ja esitteli hänet yhdessä kuuden muun ehdokkaan kanssa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin palveluvastaavalle Sari Flanderille. Flander haastatteli ehdokkaista neljä ja päätyi Miiraan. Miira aloitti työt TAYS:issa noin kuukauden päästä siitä, kun hän oli ensi kertaa astunut Ohjaamoon.

– Työ neuvonnassa oli yllättävän monipuolista ja aktiivista. Joka päivä otin yli 10 000 askelta, kun kuljetin potilaita kuljetustuolissa eri puolille sairaala-aluetta. Pysyin myös hyvin kärryillä joukkoliikenteen muutoksista, Miira kuvaa.

Miiran esihenkilö Sari Flander oli tyytyväinen valintaansa. Flanderin mukaan Miira osoittautui sitoutuneeksi, luotettavaksi ja iloiseksi työntekijäksi, joka pärjäsi haasteellisissakin asiakaspalvelutilanteissa. Lisäksi Miira näki vaivaa tuodakseen iloa ympärilleen.

– Miira ihastutti ja piristi työyhteisöämme kukkakimpuilla, Flander muistaa.

Seuraavaksi lentoemännäksi ja sitten tutkimaan kulttuureja

Miiran määräaikainen työ loppui elokuussa, jonka jälkeen hän on jatkanut TAYS:issa keikkalaisena. Opinnot aikuislukiossa siirtyivät töiden takia, mutta puolen vuoden pesti auttoi nuorta naista hahmottamaan tulevaisuuden suunnitelmia.

– Minulla oli työkaverina TAYS:issa lentoemäntä, joka kertoi tarinoita työstään. Ne vahvistivat vanhaa unelmaani lentoemännän ammatista.

Miira on nyt hakenut lentoemännän töitä eri lentoyhtiöistä. Matkailupalveluiden tutkinnon lisäksi Miiran etuna on TAYS:ista saatu kokemus asiakaspalvelutehtävistä.

– Moniin lentoyhtiöihin vaaditaan vähintään vuoden työkokemus asiakaspalvelusta. Työkokemusta aion vielä kerryttää työskentelemällä muutaman vuoden Suomessa. Samalla voisin suorittaa aikuislukion kursseja, Miira suunnittelee.

Koirahaave on pitänyt jättää odottamaan myöhempiä aikoja, jotta Miira on valmis liikkuvaan työhön.

Lentoemännän uran jälkeen Miira aikoo hakea opiskelemaan Oulun yliopistoon kulttuuriantropologiaa. Vieraiden kulttuureiden tutkiminen olisi päämäärätietoisen naisen mukaan erittäin kiinnostavaa. Yliopisto saa kuitenkin nyt odottaa, sillä ensin on päästävä maailmalle.


Teksti Hanna Porrassalmi

Kuvat Hanna Porrassalmi