Siirry sisältöön

Lainappi on nauttinut startup-talo Platform6:n yhteisöllisyydestä

Julkaistu 13.9.2021 15.45

Tullintorin vieressä sijaitseva Platform6-talo on koti startupeille. Talossa Tampereen kaupunki ja muut yrityspalveluja tuottavat tahot tarjoavat tukea, tietoa ja työskentelytilaa uransa alkuvaiheessa oleville osaajatiimeille, jotka kehittävät omaa liikeideaa ja tähtäävät kansainväliseen, nopeaan kasvuun. Yksi näistä osaajatiimeistä on tamperelainen Lainappi. Lainapin tiimi kokee Platform6-talon yhteisöllisyyden olevan aivan omaa luokkaansa.

Lainappi päätyi Platform6-taloon osittain sattumalta, osittain Red Brick Accelerator -yrityskiihdyttämön kautta. Muutto taloon tapahtui maaliskuussa.

Viimeiset kuusi kuukautta Lainapin tiimi - Antti Moilanen, Kimi Siefen, Aukusti Eskola ja Nea Liikamaa - on kehittänyt startupin liiketoimintaa eteenpäin. Lainappi-mobiilisovellus on saatu julki sovelluskauppoihin ja sovellusta on päivitetty useampaan kertaan. Mobiilisovelluksen kautta käyttäjät voivat antaa ja ottaa vuokralle omia kodin tavaroitaan, esimerkiksi työkaluja, urheiluvälineitä sekä juhlavaatteita.

Sovellus on saanut muutamia tuhansia latauksia, ja tuhannen rekisteröityneen käyttäjän raja on mennyt rikki, kertoo Lainapin kumppanuusvastaava Antti Moilanen.

Talossa olon aikana tiimiin on saatu myös uusi täysipäiväinen jäsen, markkinointi- ja strategiavastaava Nea Liikamaa.

Yhteisöllisyyttä ja oikeanlaista energiaa

Lainapin tiimi on kokenut ajanjakson Platform6-talossa loistavana mahdollisuutena.

Yhteisöllisyys on ykkössana, joka koko talosta pitää nostaa esille. Talo on vastaanottavainen. Siellä on äärimmäisen oikeanlaista energiaa, Antti Moilanen kertoo.

Lainapin tiimi on työskennellyt talon toisen kerroksen avoimessa työskentelytilassa. Viereisten pöytien startupit ovat alkaneet tuntua heille jo perheenjäseniltä.

Moilanen kertoo, että Platform6-talossa startupit verkostoituvat aktiivisesti. Muita autetaan, ja mikäli kysyttävää on, aina uskaltaa kysyä.

Kaikkien startupien elinkaari on kohtuullisen samanlainen. Siitä syystä vuorovaikutuksesta on todella paljon hyötyä. Jos joku on jo käsitellyt asian, joka meillä on haasteena seuraavaksi, voimme kysyä neuvoa.

Ponnahduslauta tulevaisuuteen

Seuraavaksi Antti, Kimi, Aukusti ja Nea tähtäävät Lainappi-sovelluksen käyttäjämäärän kasvattamiseen. Tarkoituksena on vakiinnuttaa ilmoitusten määrä Helsingissä ja Tampereella. Tavoitteena on kokonaisuudessaan edistää jakamistalouden kulttuuria ja tehdä se ihmisille tutuksi.

Lainapin tiimi on työskennellyt Platform6-talossa nyt puoli vuotta.

Meille tämä on ollut uskomaton mahdollisuus. Fakta on se, että startupit elävät verkostoista. Siksi olemme onnellisia, että on sellainen paikka kuin Platform6, Antti Moilanen kertoo.


Teksti Emilia Aakko

Kuvat Juhani Poutanen