Siirry sisältöön

Liikunnan rajoituksia 28.3. saakka

Julkaistu 10.3.2021 15.46

Yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty Ulkoinen linkkiPirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella aluehallintoviraston päätöksen (9.3.2021) nojalla . Kilpailu- ja ottelutoiminnassa ei saa olla yli 6 henkilön yleisöä.

Ketkä voivat jatkaa harrastustoimintaa sisäliikuntatiloissa?

Alle 12 -vuotiaiden (2008 syntyneet ja nuoremmat) harrastus- ja kilpailutoiminta on mahdollista yleisiä turvaohjeita noudattaen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Lisäohjeita: Ulkoinen linkkiPirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)

13 – 19 –vuotiaiden (2002 - 2007 syntyneet) lasten ja nuorten aikuisten kilpailu- ja ottelutapahtumat sekä harrastustoiminta kuntien sisäliikuntatiloissa (ml. jäähallit) on toistaiseksi kielletty, jos ei voida noudattaa Ulkoinen linkkiOKM/THL turvaohjeistus (harrastustoiminta toteutetaan enintään 10 hengen ryhmissä ja 2 metrin turvavälit säilyvät).

Aikuisten harrastustoiminta on kielletty sisäliikuntatiloissa. Mahdollista on sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuva ammattilaisurheilu OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminta sekä olympiakomitean tukiurheilijoiden ja OKM:n apurahaurheilijoiden urheilu. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle AVI:n rajoitusten mukaisesti.

Kaupungin hallinnoimat kuntosalit on suljettu

Uimahallien rajoitukset

Tampereen uimahallit ovat avoinna ainoastaan lasten harrasteryhmille ja voimassaolevan latauksen sisältävän erityisuimakortin haltijoille. Lasten harrastustoiminnalle ja erityisuimakortin haltijoille on määritelty omat, erilliset aikataulut, jotka ovat luettavissa tampere.fi/uimahalllit -sivulta.

Ulkoliikunnan rajoitukset

Ulkoliikunta on sallittua, mutta huolehditaan myös ulkoliikunnassa turvavälien ja muiden turvallisuusohjeiden noudattamisesta.

Esimerkiksi ladut ja luistelukentät ovat käytössä olosuhteiden mukaisesti. Varusteiden, mm. luistinten tai monojen vaihto, suositellaan tehtäväksi ulkotilassa. Puku- ja wc-tiloissa on noudatettava turvaetäisyyksiä ja käytettävä maskia. Samanaikaisesti pukutiloissa voi olla maksimissaan 6 henkilöä.

Ulkotiloissa voidaan järjestää kilpailu- ja ottelutapahtumia, kun viranomaisen hyväksymä turvallisuussuunnitelma on tehty.

Toimintaohjeita tilojen käyttäjille

- Vuorojen vaihdossa ei saa tapahtua kohtaamisia.
- Seurat vastaavat harjoitusten järjestelyistä ja turvallisuudesta.
- Koronaketjun jäljitystyön vuoksi on tärkeää, että kaikilla seuroilla ja harrasteryhmillä on toimintaan osallistujista ajanmukaiset yhteystiedot ja osallistujalistat.
- Lasten harrastuksissa vanhemmat eivät odota lapsiaan sisätiloissa.
- Joukkueiden mukana ovat vain välttämättömät toimihenkilöt.
- Hygieniaohjeita ja turvavälejä noudatetaan ja pukuhuoneiden käyttö minimoidaan. Pyritään välttämään kohtaamiset pukuhuoneissa.

Vuorojen peruuttaminen

- Kaikki ne vuorot, joita asiakkaat eivät rajoituksista johtuen voi käyttää, tulee varaajan toimesta kirjallisesti peruuttaa liikuntapalvelujen asiakaspalveluun: [email protected]
Peruutuksen yhteydessä tulee ilmoittaa varaaja, rakennus/tila ja varauksen ajankohta.

Maskisuositus

- Maskin käyttöä suositellaan kaikissa tilanteissa liikuntasuorituksen ulkopuolella.

Lisätietoa
Liikunta- ja nuorisojohtaja
Pekka P. Paavola
puhelin 050 554 5831
sähköposti [email protected]