Siirry sisältöön

Hoiva-alan yrityksiin etsitään jälleen työkokeilijoita

Julkaistu 9.2.2021 11.52

Käsi ojentaa voikukkaa toiselle kädelle.

Rekrytoiva työkokeilu tarjoaa hoiva-alasta kiinnostuneille uuden reitin työelämään.

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut järjestää jälleen rekrytoivia hoiva-alan työkokeiluja yhdessä Silta-Valmennusyhdistyksen Ilona-hankkeen kanssa. Kevään aikana valmennukseen otetaan kaksi kokeiluryhmää. Työkokeilijat pääsevät tutustumaan hoiva-avustajan työhön tamperelaisissa hoivayrityksissä.

Työkokeilijoiden tehtävät ovat avustavia ja ne tehdään työpaikkaohjaajan opastuksessa. Kokeiluun voidaan sisällyttää myös hoiva-avustajan koulutukseen kuuluvan tutkinnonosan suorittaminen työssä oppien. Osastotyön lisäksi kokeiluun kuuluvat säännölliset valmennusryhmän tapaamiset. Jakso kestää henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen 3–6 kuukautta.

Tavoitteena on, että kokeilun jälkeen työkokeilijat työllistyvät yrityksiin, jatkavat työskentelyä oppisopimuksella tai jatkavat opintoja hoiva-avustajaksi tai lähihoitajaksi. Ilona-hankkeen valmentaja auttaa jokaista työkokeilijaa henkilökohtaisesti jatkopolun suunnittelussa.

Aiemmin järjestetyistä rekrytoivista työkokeiluista on saatu hyviä tuloksia. Kaikki osallistujat löysivät itselleen sopivan jatkopolun nopeasti kokeilun myötä.

Työkokeiluun osallistuvan tulee olla työttömänä työnhakijana TE-toimistossa. Kokeilun ajalta myönnetään työttömyysturvaa ja kulukorvaus.

Kokeiluun osallistuminen ei vaadi aikaisempaa hoiva-alan työkokemusta, mutta edellyttää vahvaa motivaatiota ihmisten kanssa tehtävään avustamistyöhön.

Jos olet kiinnostunut työkokeilusta hoiva-alan yrityksessä, ota yhteyttä Ilona-hankkeen valmentaja Alli Vähätiittoon.

Lisätietoja:

Ilona-hankkeen projektityöntekijä/valmentaja Alli Vähätiitto
040 809 6625
[email protected]

Yrityskoordinaattori Ulla Lukkari
041 7300 515
[email protected]


Teksti Emilia Aakko