Siirry sisältöön

Virtuaalisen todellisuuden avulla lisätehoa osaamiskartoituksiin

Julkaistu 14.12.2020 12.29

Tredu on hankkinut ammattialoihin tutustumista sekä osaamisen tunnistamista varten VR-lasit. Virtuaalitodellisuudessa asiakkaalla on mahdollisuus tutustua alan töihin ja niiden avulla voidaan kartoittaa asiakkaiden osaamista eri ammattialoilla. VR-lasien avulla asiakkaat voivat osoittaa ammatillista osaamistaan joustavasti myös korona-aikana. Osaamiskartoittaja näkee koko ajan, kuinka asiakas toimii virtuaalitodellisuuden ympäristössä. VR-lasien avulla osaamista voidaan kartoittaa muun muassa logistiikka-, rakennus- sekä sosiaali- ja terveysalalta.

Osaamiskartoitukset vuonna 2021

Osaamiskeskuksen tehostetut osaamiskartoitukset uudistuvat vuonna 2021 sekä asiakaskohderyhmänsä että toteutustapansa puolesta.

Osaamiskeskus on varautunut siihen, että osaamiskartoitukset jatkuvat etä- tai hybridimallilla myös vuonna 2021. Vuonna 2020 kahden viikon kartoituksia tehtiin noin 130 asiakkaalle, ja ne toteutettiin pääosin etänä internetin ja puhelimen kautta. Etämalli on toiminut hyvin suurimmalla osalla asiakkaista. Etäkartoitusten osallistumisprosentti on ollut jopa korkeampi kuin lähikartoituksissa, ja asiakkaat ovat olleet iloisia, että heihin on otettu yhteyttä korona-aikana, jolloin monet muut palvelut ovat olleet tauolla.

Maahanmuuttajien kansainvälisen osaamiskeskuksen tehostettu osaamiskartoitus tehdään moniammatillisessa tiimissä, jossa s2-opettaja, opinto-ohjaaja ja erityisopettaja kartoittavat asiakkaan osaamista ja taitoja suomen kielen, matematiikan ja digitaitojen saralla. Lisäksi asiakas saa yksilöllistä ura- ja opinto-ohjausta.

Vieraskielisten ammattipaja-toiminta alkaa kokeiluna maalikuussa

Seuraa ilmoituksiamme eri medioissa!


Teksti Mariia Haatanen

Kuvat ADE