Siirry sisältöön

Koronarajoitukset sisäliikuntatiloissa ja harrastustoiminnassa 26.11. - 15.12.2020

Julkaistu 25.11.2020 17.31

Tampereen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä on linjannut kokouksessaan 25.11.2020 Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suosituksia seuraavasti:

Harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta kielletään sisäliikuntatiloissa 26.11.–15.12. Jo varattujen harrastus-, ottelu- ja kilpailuvuorojen peruutuksesta ei veloiteta varaus- tai peruutusmaksuja. Seurojen tulee itse huolehtia harjoitus- ja otteluvuorojen peruutukset liikuntapalvelujen asiakaspalveluun sähköisesti.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua normaalisti kuten tähänkin mennessä turvavälit ja hygieniasuositukset huomioiden. Aikuisten harrastustoiminta tulee keskeyttää siinä tapauksessa, mikäli kahden metrin turvavälejä ei pystytä takamaan. Rajoitukset eivät koske maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaa.

Ohjatut liikuntaryhmät

Liikuntapalvelujen ohjausryhmät jatkuvat normaalisti 13.12. päättyvän syyskauden loppuun saakka. Ohjausryhmien ryhmäkoot ja osallistujamäärät on rajoitettu turvavälit huomioiden jo syksyn ilmoittautumisen yhteydessä.

Pukuhuoneiden käyttö

Suosittelemme, että pukuhuoneiden ja suihkujen käyttöä vältetään mahdollisuuksien mukaan ja liikuntapaikoille saavutaan valmiiksi tarvittavaan liikunta-asuun pukeutuneina. Uimahalleissa suosittelemme valitsemaan pukukaapin siten, että kaapin molemmille puolille jää vapaa pukukaappi. Turvavälit tulee huomioida myös pesu- ja saunatiloissa.

Uimahallit

Uimahallien kävijämäärä puolitetaan maksimiasiakasmäärästä. Ikäihmisten ja erityisryhmien tulee asioida uimahalleissa arkisin ennen kello 14, sillä tuolloin halleissa on normaalistikin hiljaisempaa. Uimahallien henkilökunta valvoo kävijämääriä ja tarvittaessa keskeyttää sisäänpääsyn halliin, kunnes hallin asiakasmäärä on vähentynyt.

Maskien käyttö liikuntapaikoissa

Suosittelemme maskien käyttöä liikuntapaikoissa, yleisissä tiloissa sekä pukuhuoneissa. Muistamme myös, että jokainen ottaa vastuun omasta hygieniasta sekä turvavälien pitämisestä, näin saamme turvallisen liikuntakokemuksen kaikille. Älä tule sairaana liikuntatiloihin vaan jää pienemmästäkin oireesta mieluummin kotiin.

Tiedotetta muokattu 26.11.: Täsmennetty kielto koskemaan ainoastaan sisäliikuntatiloja.

Lisätietoja
Liikunta- ja nuorisoyksikön johtaja
Pekka P. Paavola
puhelin 050 554 5831
sähköposti [email protected]