Siirry sisältöön

Hatanpään lukion uudet ylioppilaat syksy 2020, ONNEA!!

Julkaistu 12.11.2020 9.32

YLIOPPILAAT syksy 2020, onnea!

Tiedotetta on päivitetty 30.11. uusien 2.12. voimaan astuvien koronarajoitusten mukaiseksi.

YLIOPPILAAT syksy 2020, onnea!

Onnea uusille ylioppilaille! Hatanpään lukiosta valmistuu syksyllä 2020 yhdeksäntoista uutta ylioppilasta. Olemme ylpeitä teistä jokaisesta!

Uudet ylioppilaat:

Aarnio Natalia, Helminen Tiia, Hokkanen Aatu, Järvi Pihla, Kotajärvi Fanni, Laakso Mauricio, Lielahti Anita, Mönkö Valtteri, Natri Emmi, Nikander Robin,

Nömtak Rasmus, Ojutkangas Vilma, Pajupuro Vilma, Ragan Katarzyna, Rintala Mikko, Sappinen Santeri, Tamminen Tilda, Toikka Voitto, Viljanen Eeva.

Opiskelijoiden henkilökohtaiset tulokset eli kunkin suoritetun kokeen arvosanat näkyvät Wilmassa. Näet kunkin aineen arvosanan ja pisteet avaamalla lomakkeen "Lukio: Ylioppilaskokeiden tulokset".

Syksyn 2020 ylioppilasjuhla on perjantaina 4.12. kello 12.15 alkaen Hatanpään koulun salissa, Haapakuja 2. Samalla juhlistetaan 103-vuotiaan Suomen itsenäisyyttä.

Juhlaan osallistuvat 2.12. voimaan astuvien uusien koronarajoitusten vuoksi vain ylioppilaat. Juhla striimataan muille. Lähetämme striimauksesta tarkempia ohjeita ennen juhlaa.

Paikalla olevien uusien ylioppilaiden tulee noudattaa turvavälejä, käsihygieniaa ja käyttää maskeja.

Ylioppilasjuhlan harjoitus on torstaina 3.12. kello 12.15. Uusien ylioppilaiden tulee olla tuolloin paikalla, mukana oma ylioppilaslakki nimilapulla varustettuna.

Opiskelija näkee arvostellut YO-koesuoritukset Oma Opintopolku - palvelussa

Syksyn 2020 tutkinnossa opiskelija ja alle 18-vuotiaan opiskelijan huoltaja näkee arvostellut YO-koesuoritukset Oma Opintopolku -palvelussa. Koesuoritukset ovat nähtävillä 13.11.2020 klo 9 alkaen. Opiskelija näkee myös sensorin ja opettajan arvostelumerkinnät. Oma Opintopolku-palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.

Lisätietoja tutkintotulosten ja koesuoritusten katsomisesta on Ylioppilastutkintolautakunnan verkkosivuilla osoitteessa https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/tulokset-ja-koesuoritukset

Kokelaan arvostellut suoritukset tulevat samaan aikaan näkyviin myös opettajille arvostelupalvelussa.

Oikaisuvaatimus Ylioppilastutkintolautakunnalle tehdään itse suoraan, ei enää lukion kautta

Ylioppilastutkintolautakunnan päätökseen, jolla koesuoritus on arvosteltu, saa vaatia lautakunnalta oikaisua. Oikaisuvaatimuksen voi tehdä tutkintoon osallistunut kokelas tai alle 18-vuotiaan kokelaan huoltaja. Oikaisuvaatimus on toimitettava lautakuntaan 14 päivän kuluessa siitä ajankohdasta, jolloin kokeeseen osallistuneella kokelaalla on ollut tilaisuus saada tieto arvostelun tuloksesta.

Oikaisuvaatimuksen tekeminen on muuttunut. Aikaisempina vuosina toimittiin oman lukion kautta, nyt jokainen asioi itse Ylioppilastutkintolautakunnan kanssa. Ohjeet oikaisuvaatimuksen tekoon on katsottavissa Ylioppilastutkintolautakunnan verkkosivulla osoitteessa https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/oikaisuvaatimus

Ylioppilaskokelas selvittää itse suoritustensa arvosteluperusteet vertaamalla suoritustaan lopullisiin hyvän vastauksen piirteisiin. Lopulliset arvosteluperusteet julkaistaan ytl:n www-sivuilla samana päivänä tutkintotulosten kanssa. Tarvittaessa kokelas voi pyytää oman lukion opettajalta apua suoritusten ja niiden arvostelun tarkastelussa.

Oikaisuvaatimuksesta tulee ilmetä, mitä kokeen osaa vaatimus koskee ja millä tavalla kyseistä kohtaa koskeva arvostelupäätös tulisi oikaista sekä perusteet, joilla oikaisua vaaditaan.

Arvostelijat tarkistavat, onko lautakunnan alkuperäinen arvostelu suoritettu asianomaisen aineen arvosteluperusteiden mukaisesti. Jos arvostelussa ei ole tapahtunut virhettä, arvostelua ei muuteta. Jos virhe on tapahtunut, se korjataan. Oikaisumenettely ei johda alkuperäistä arvosanaa heikompaan arvosanaan eikä alempaan kokonaispistemäärään.

YTL perii oikaisuvaatimuksesta 50:n maksun. Maksu palautetaan, jos oikaisuvaatimus johtaa arvosanan tai pelkän pistemäärän korottamiseen.