Siirry sisältöön

Hatanpään lukion konsertti laskeutuu Sampolan saliin kirjavana ja rajoja rikkovana

Julkaistu 6.11.2020 8.56

MEDIATIEDOTE 6.11.2020

Hatanpään lukion konsertti yhteistyössä Tammerkosken lukion kanssa laskeutuu Sampolan saliin kirjavana ja rajoja rikkovana

Tiistaina 1.12. Sampolan salissa sekä Aamulehden streamissa lavalle nousee jälleen Hatanpään lukio monipuolisin kokoonpanoin ja esityksin.

Koronatilanteen vuoksi tapahtuma toteutetaan ilman liveyleisöä (päivitys 30.11.2020). Pahoittelemme tilannetta.

“Matkalla"-nimeä kantava suurkonsertti juhlistaa opiskelijoiden ja opettajien intohimoa, osaamista ja huikeaa yhteistyötä riemukkain musiikkiesityksin. Ilta koostuu Samsara-kuoron, orkesterin ja abien musiikkiprojektin esittämästä musiikista, sekä lisäksi musiikkiteatterilinjan, tekniikkaryhmien ja Tamlun graafisten suunnittelijoiden taidonnäytteistä. Konsertissa nähdään Tammerkosken lukion opiskelijan Aava Joen suunnittelema valo- ja runoteos Kyydissä. Illan aikana kuullaan myös Halun musiikkiteatterilinjan opiskelijoiden kirjoittamia monologeja ja muita tekstejä. Energiaa konserttiin tuo muusikko Menard Mponda, joka Samsara-kuoron kanssa vie yleisön afrikkalaisiin tunnelmiin.

Konserttia luodessa kokoonpanot pääsivät syventämään illan teemaa oman näköisekseen. Tuloksena syntyi monitaiteellinen kokonaisuus, joka vie katsojaansa ympäri Suomea sekä muuta maailmaa. “Matkalla- konsertin tavoitteena on mahdollistaa matkailu musiikin ja taiteen keinoin nyt, kun se ei muuten ole mahdollista" kertoo Samsara-kuoron ja orkesterin johtaja, musiikinopettaja Anu Rasimus.

Hatanpään lukion musiikki- ja musiikkiteatterilinjojen abiturientit kokoontuvat viimeisiä kertojaan osoittamaan luovuuttaan, tänä vuonna cover-kappaleiden ja musiikkivideoiden kera. Konsertissa ensiesityksensä saavat teokset tuovat nuorekkaan näkökulman kotimaiseen musiikkiin. Opiskelijoiden musiikkivideot tulkitsevat visuaalisesti ajankohtaisia tuntemuksia, kuten vallitsevia yhteiskunnallisia olosuhteita, sekä pian koittavaa valmistumista.

Kuoron ja orkesterin ohjelmistoon kuuluu syksyn 2020 ylioppilaan Valtteri Mönkön sävellyksiä. Viro-teos lainailee kekseliäästi Kerkko Koskisen Tallinnan lautta –kappaletta, Savo – teoksen materiaalina taas on muun muassa Lentävä kalakukko –kappale. Oi maamme Suomi synnyinmaa on niin kaunis – teos yhdistelee materiaalia kolmestatoista Juice Leskisen kappaleesta. "Monesta tutusta melodiasta koostettua teosta on mielenkiintoista kuunnella ja tunnistaa sinne piilotettuja kappaleita", kommentoi Mönkö.

Hatanpään lukio katsoo rohkeaksi tavoitteekseen luoda konserttikokemuksia entistä laajemmalle katsojakunnalle, sekä vahvistaa tamperelaista identiteettiä tulevana kulttuuripääkaupunkina. “Suurkonsertti tarjoaa uusia matkamuistoja: kylmiä väreitä, uusia versioita mielikappaleistasi sekä nuorekasta inspiraatiota!" hehkuttaa tuotantokurssin opettaja Aimo Laitamo.

Ahkerointi huipentuu Sampolan juhlasalissa 1.12. klo 18.30. Aamulehden tilaajat pääsevät seuraamaan konsertti-streamia lehden verkkosivuilta.

Mitä: Hatanpään lukion suurkonsertti yhteistyössä Tammerkosken lukion kanssa
Milloin: Tiistaina 1.12. klo 18.30, myyjäiset klo 16.30
Missä: Sampolan juhlasalissa (Sammonkatu 2, 33500 Tampere) sekä Aamulehden verkkosivuilla
Konsertin tapahtuma facebookissa: www.facebook.com/events/789599028279558/

Lisätietoja:

Anu Rasimus
musiikinopettaja ja Samsara-kuoron ja orkesterin johtaja
puh. +358 44 9725173
e-mail: [email protected]

Aada Dahlman
opiskelija ja tuotantokurssin mediavastaava
puh. +358 45 1393104
e-mail: [email protected]

Seuraa:
Instagram: @hatanpaan.lukio
www.facebook.com/Hatanpaanlukio

www.tampere.fi/hatanpaanlukio

www.tampere.fi/tammerkoskenlukio