Siirry sisältöön

Kesäduuni20-kampanja tarjosi nuorille 150 kesätyöpaikkaa

Julkaistu 20.10.2020 10.21

Nuorisojoukko tuulettaa. Teksti: Kesäduuni20.

Kesäduuni20-kampanjassa oli tänä vuonna tarjolla 150 kesätyöpaikkaa nuorille. Avoimia työpaikkoja ilmoitti 59 eri työnantajaa. Työnhakijaksi kampanjasivustolle rekisteröityi 551 nuorta, joista arviolta joka neljäs löysi kampanjan kautta kesätyön.

Kesäduuni20-kampanjassa etsittiin kesätöitä 17–25 -vuotiaille tamperelaisille nuorille. Kampanja järjestettiin toista kertaa, ja sen toteuttivat Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut, Ohjaamo Tampere, Me-talo ja TE-palvelut.

– Tavoitteena oli tehdä kampanjaa tänä vuonna isommin kuin ensimmäisenä vuonna, ja siinä onnistuimmekin, sillä saimme mukaan yli 20 työnantajaa ja 50 työpaikkaa enemmän kuin vuonna 2019. Alkuvuonna pääsimme todella hyvään vauhtiin, mutta koronan myötä työnantajat eivät enää ilmoittaneet uusia työpaikkoja. Onneksi tehtyjä ilmoituksia kuitenkin peruttiin yllättävän vähän, kertoo työllisyys- ja kasvupalvelujen yrityskoordinaattori Riikka-Mari Hietamies.

Kampanjaa varten perustettiin verkkosivu, jossa nuoret pääsivät etsimään itselle mieluisia työpaikkoja. Sopivan paikan osuessa kohdalle nuori pystyi hakemaan paikkaa yhdellä klikkauksella, jolloin nuoren työnhakuprofiili välittyi työnantajalle.

– Aiemmin käytössä ei ollut verkkosivua, vaan yrityskoordinaattorit esittelivät nuorten tietoja työnantajille. Nyt yritimme tehdä työnhaun nuorille mahdollisimman helpoksi. Myös työnantajien suhteen olimme aktiivisia, ja teimme tarvittaessa työpaikkailmoituksia sekä esivalintoja heidän puolestaan, Hietamies kertoo.

Pääosin Kesäduuni20-kampanja sai nuorilta erittäin hyvää palautetta. Nuoret kuitenkin toivoivat, että jatkossa palvelusta löytyisi työpaikkoja useammalta eri alalta, ja että töitä löytyisi kaiken ikäisille nuorille.

– Saimme hyvää oppia seuraavaa kertaa varten. Nuorille voisi olla tarjolla työmahdollisuuksia myös ympäri vuoden, ei vain kesäisin, Hietamies huomauttaa.Teksti Emilia Aakko

Kuvat Hanna Kirmanen