Siirry sisältöön

Hoiva-alan yrityksiin etsitään 20 työkokeilijaa

Julkaistu 6.10.2020 13.19

Käsi ojentaa voikukkaa toiselle kädelle.

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut järjestää yhdessä Silta-Valmennusyhdistyksen Ilona-hankkeen kanssa rekrytoivan hoiva-alan työkokeilun. Kokeiluun etsitään 20 hoiva-alasta kiinnostunutta henkilöä, jotka pääsevät tutustumaan hoiva-avustajan työhön neljässä tamperelaisessa hoiva-alan yrityksessä. Yritykset ovat Elämänpuu, Tammenlehväkeskus, Viola-koti ja Kontu-koti.

Työkokeilijoiden tehtävät ovat avustavia ja ne tehdään työpaikkaohjaajan opastuksessa. Kokeiluun voidaan sisällyttää myös hoiva-avustajan koulutukseen kuuluvan tutkinnonosan suorittaminen työssä oppien. Osastotyön lisäksi kokeiluun kuuluvat säännölliset valmennusryhmän tapaamiset. Jakso kestää henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen 3–6 kuukautta.

Tavoitteena on, että kokeilun jälkeen työkokeilijat työllistyvät yrityksiin, jatkavat työskentelyä oppisopimuksella tai jatkavat opintoja hoiva-avustajaksi tai lähihoitajaksi. Ilona-hankkeen valmentaja auttaa jokaista työkokeilijaa henkilökohtaisesti jatkopolun suunnittelussa.

Työkokeiluun osallistuvan tulee olla työttömänä työnhakijana TE-toimistossa. Kokeilun ajalta myönnetään työttömyysturvaa ja kulukorvaus.

Kokeiluun osallistuminen ei vaadi aikaisempaa hoiva-alan työkokemusta, mutta edellyttää vahvaa motivaatiota ihmisten kanssa tehtävään avustamistyöhön.

Jos olet kiinnostunut työkokeilusta hoiva-alan yrityksessä, ota yhteyttä Ilona-hankkeen valmentaja Marjo Kosuseen.

Lisätietoja:
Ilona-hankkeen projektityöntekijä/valmentaja Marjo Kosunen
050 472 7840
[email protected]

Yrityskoordinaattori Ulla Lukkari
041 730 0515
[email protected]


Teksti Emilia Aakko