Siirry sisältöön

Työkokeilun kautta töihin hoiva-alan yritykseen

Julkaistu 14.8.2020 10.08

Käsi ojentaa voikukkaa toiselle kädelle.

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut järjestää yhdessä Silta-Valmennusyhdistyksen Ilona-hankkeen kanssa rekrytoivan hoiva-alan työkokeilupilotin. Pilottiin valitut työkokeilijat pääsevät työskentelemään Pirkanmaan Senioripalvelut Oy:ssä syyskuusta 2020 alkaen. Alustavasti pilottiin haetaan mukaan kahdeksaa työkokeilijaa, mutta osallistujien määrää voidaan kasvattaa kiinnostuksen mukaan.

Työkokeilijat työskentelevät ikäihmisten parissa. Tehtävät ovat avustavia ja ne tehdään työpaikkaohjaajan opastuksessa. Kokeiluun voidaan sisällyttää myös hoiva-avustajan koulutukseen kuuluvan tutkinnonosan suorittaminen työssä oppien. Osastotyön lisäksi kokeiluun kuuluvat säännölliset valmennusryhmän tapaamiset. Jakso kestää henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen 3 - 12 kuukautta.

Tavoitteena on, että kokeilun jälkeen työkokeilijat työllistyvät yritykseen, jatkavat työskentelyä oppisopimuksella tai jatkavat opintoja hoiva-avustajaksi tai lähihoitajaksi. Ilona-hankkeen valmentaja auttaa jokaista työkokeilijaa henkilökohtaisesti jatkopolun suunnittelussa.

Työkokeiluun osallistuvan tulee olla työttömänä työnhakijana TE-toimistossa. Kokeilun ajalta myönnetään työttömyysturvaa ja kulukorvaus.

Kokeiluun osallistuminen ei vaadi aikaisempaa hoiva-alan työkokemusta, mutta edellyttää vahvaa motivaatiota ihmisten kanssa tehtävään avustamistyöhön.

Jos olet kiinnostunut työkokeilusta hoiva-alan yrityksessä, ilmoittaudu mukaan 20.8. järjestettävään infotilaisuuteen Ulkoinen linkkiTyöllisyyspalvelujen ilmoittautumisjärjestelmässä.

Jos et ehdi mukaan infoon, voit olla yhteydessä myös valmentaja Marjo Kosuseen tai yrityskoordinaattori Ulla Lukkariin.

Lisätietoja:

Projektityöntekijä/valmentaja Marjo Kosunen
050 472 7840
[email protected]

Yrityskoordinaattori Ulla Lukkari
041 730 0515
[email protected]Teksti Emilia Aakko ja Ulla Lukkari