Siirry sisältöön

Pienten lasten Taidekaari uutena aluevaltauksena: varhaiskasvatukseen kulttuurikasvatuksen hankepilotti käynnistyy

Julkaistu 24.6.2020 15.53

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 60 000 €:n erityisavustuksen lastenkulttuurin innovatiivisen hankkeen toteuttamiseen Tampereen kaupungin sivistyspalveluihin.

Avustus saatiin Pienten lasten Taidekaari -varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatuspilottiin, jolla rakennetaan Tampereen varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatusmallia. Myönnetyllä avustuksella vahvistetaan lasten luovuutta ja kulttuurikompetenssia sekä lisätään tietojen ja taitoja taiteesta ja kulttuuriperinnöstä.

Pienten lasten Taidekaari -pilotissa kokeillaan uudenlaista toimintamallia, joka yhdistää Utelias luokka- ja Taiteilija päiväkodissa -toimintamallien hyvät käytänteet ja kehittää niitä eteenpäin Tampereen kaupungin kulttuuriperustaan ja varhaiskasvatuksen toimintaan soveltuviksi.

Kulttuuri tuodaan mukaan päiväkodin arkeen ja kasvatustyöhön uusien näkökulmien ja kokeiluiden kautta. Painopistealueina ovat 3-4.vuotiaiden ja 5.vuotiaiden päiväkotiryhmät. Taiteen avulla tutkitaan, opitaan ja kokeillaan varhaiskasvatussuunnitelmaa toteuttaen.

Varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatuksen Pienten kaaren toimintamalli rakennetaan tiiviissä yhteistyössä Kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn, varhaiskasvatuksen henkilökunnan, Lastenkulttuurikeskus Rullan ja Tampereen kaupunginkirjaston ja Tampereen Filharmonian kanssa.

Lisätietoa:

Johtava museolehtori
[email protected]
040-353 2497

Palvelupäällikkö
Elli Rasimus
[email protected]
050-5237386