Siirry sisältöön

Kouluttaudu ja työllisty puutarha-alan kausitöihin

Julkaistu 25.5.2020 14.59

Puutarha-alan yritykset tarvitsevat nopeasti osaavia kausityöntekijöitä maa- ja marjatiloille, kasvihuoneisiin sekä puutarhoihin. Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut kouluttaa puutarha-alalle osaajia yhteistyössä Tampereen seudun ammattiopiston eli Tredun ja alan yritysten kanssa. Koulutuksen toteutuksessa ovat yrityksistä tällä hetkellä mukana Niitty-Seppälän tila Pälkäneeltä ja Suttisen tila Laitikkalasta.

Työn ohessa voit samalla suorittaa osatutkinnon puutarha-alan koulutuksessa ja halutessasi jatkaa alan opintoja syksyllä Tredussa sekä suorittaa koko tutkinnon. Koulutuksen tavoitteena on varmistaa osaavan työvoiman saanti puutarha-alan yrityksille. Lisäksi koulutuksen tavoitteena on mahdollistaa puutarha-alasta kiinnostuneiden henkilöiden nopea kouluttautuminen puutarha-alan töihin.
Lisätietoja Tredun puutarha-alan koulutuksesta löydät alla olevasta linkistä.

Huomioitavaa puutarhatyöstä

Työ on reipasta ulkoilmatyötä marjatiloilla, joissa pääasiallinen tehtävä on marjojen poiminta. Työ vaatii sitoutuneisuutta, oma-aloitteisuutta sekä reipasta ja toimeliasta asennetta. Palkkaus on tilasta riippuen työehtosopimuksen mukainen tai urakkapalkkaus. Töitä on tarjolla 1-1,5 kk ja ne alkavat kesäkuun puolessa välissä tai heinäkuun alussa.
Huomioithan myös, että

  • Työ edellyttää hyvää fyysistä kuntoa.
  • Työtä voidaan tehdä kaikkina viikonpäivinä erilaisissa sääolosuhteissa.
  • Oman auton käyttömahdollisuus on välttämätöntä. Joillakin tiloilla majoitus ja kimppakyyti saattaa järjestyä.
  • Hygieniapassi on plussaa. Hygieniapassin voit tarvittaessa hankkia Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluiden kustantamana.

Hae mukaan puutarha-alan töihin

Jos marjatiloilla työskentely kiinnostaa, ole yhteydessä oheisen e-lomakkeen kautta. Käymme kaikki kiinnostuneet läpi ja hoidamme haastattelut puhelimella.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla [email protected] tai soita Jarkko Valkeajärvelle numeroon 044 431 4388.