Siirry sisältöön

Kansainvälisen osaamisen palvelut jatkuvat poikkeusaikana etänä

Julkaistu 7.4.2020 16.03

Vallitseva koronatilanne on vauhdittanut Maahanmuuttajien kansainvälisen osaamiskeskuksen (Oske) ja International HUB Tampereen palveluja siirtymään entistä enemmän verkkoon ja erilaisille digitaalisille alustoille. Vaikka Rautatienkadun tilat pysyvätkin toistaiseksi suljettuina, jatkuvat työt, koulutukset ja asiakaspalvelu etäyhteyksin. Poikkeusjärjestelyistä tiedotetaan Kansainvälisen osaamisen palveluiden kotisivuilla sekä Some-kanavissa.

Englanninkielistä infoa on koottu kattavasti www.internationaltampere.fi –sivustolle.

Osaamiskeskuksesta saa ohjausta ja neuvontaa

Osaamiskeskuksen OMA-valmentajat palvelevat asiakkaita etänä. Alkukartoitusten ja monialaisten työllistymissuunnitelmien laatiminen jatkuu yhteistyössä TE-palvelujen ja Tredun kanssa.
OMA-valmentajaan voi edelleen ottaa yhteyttä muissakin omaan työ- ja opiskelutilanteeseen liittyvissä kysymyksissä.
Tarvittaessa neuvoa voi kysyä myös Osaamiskeskuksen aulapalveluista. Puhelinnumero sinne on 041 730 1407 tai ottaa yhteyttä sähköpostilla osaamiskeskus(at)tampere.fi

Asiakasohjaus etänä suoritettavaan kuntouttavaan työtoimintaan jatkuu. Tällä hetkellä kuntouttavan työtoiminnan etäryhmiä järjestävät:

• Tampereen työvalmennussäätiö Syke
• Legioonateatteri ry.
• SAWU-säätiö ry.
• Nauha ry.
• Silta-Valmennusyhdistys ry.
• Valo-Valmennusyhdistys ry.
• Sopimusvuori ry.
• Setlementti Tampere ry.
• Mielen ry. työpajat
• Tampereen ev.lut. seurakunta

Maahanmuuttajien kansainvälisen osaamiskeskuksen osaamiskartoitukset tehdään tällä hetkellä sähköisesti. Myös Osaamiskeskuksen Suomea työkokeilun aikana -kurssi ja Työnhaun ja digitaitojen koulutus järjestetään toistaiseksi etänä.Maahanmuuttajainfo Mainio palvelee asiakkaita puhelimitse, sähköpostilla ja Neuvoo-sovelluksen kautta.

Mainiosta saat tietoa ja neuvoja arjen asioihin. Näitä ovat muun muassa asuminen, työ, koulutus, oleskelulupa-asiat, terveydenhoito, sosiaalipalvelut ja Kelan tukiasiat. Mainiosta saat tietoa myös koronatilanteesta omalla äidinkielelläsi. Omakielisen neuvonnan aikataulu löytyy Mainion verkkosivuilta.

Huhtikuun aikana on lisäksi tarkoitus lanseerata venäjänkielinen terveysneuvonta, joka toimii 3 päivänä viikossa Neuvoo-sovelluksen kautta. Jatkossa terveysneuvontaa annetaan myös muilla kielillä. Ilmoitamme tästä myöhemmin erikseen.

Tredu järjestää toimintansa poikkeusaikana etänä

Tredu toteuttaa ammattiala- ja maahanmuuttajakoulutuksia tällä hetkellä etänä. Myös Tredun järjestämä kuntouttava kielitoiminta toteutetaan etänä.

Sähköinen haku vuonna 2020 alkaviin Tredun maahanmuuttajakoulutuksiin järjestetään 2.4. - 12.5.2020. Kieli- ja soveltuvuustestit järjestetään suunnitellusti. Kielitestiin tulee kutsu sähköpostitse, ja soveltuvuustesti järjestetään niille, joilla on hakemaansa koulutukseen riittävä kielitaito.

HUB antaa tukea ja neuvontaa yrityksille

International HUB Tampere palvelee yritysasiakkaita ja kansainvälisiä työnhakijoita normaalisti. Tuemme paikallisia yrityksiä kansainväliseen työvoimaan liittyvissä kysymyksissä ja autamme poikkeustilanteen aiheuttamien muutosten tiedottamisessa kansainväliselle työvoimalle. Voit ottaa meihin yhteyttä soittamalla numeroon +358 41 730 2769 tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Englanninkielistä tietoa ja ohjeistusta koronavirustilanteeseen liittyen on koottu Ulkoinen linkkiInternational Tampere -verkkosivut Sivustolla julkaistut kolme infopakettia ovat suunnattu työnantajille ja yrittäjille, kansainväliselle työvoimalle sekä startupeille. Infopaketteja päivitetään jatkuvasti ajan tasalle. Lisäksi tarjoamme neuvontaa tamperelaisille ravintoa-alan yrittäjille ja muille pienyrittäjille kriisitilanteen helpottamiseksi ja tarvittavan avunsaannin varmistamiseksi.