Siirry sisältöön

Opiskeluterveydehuollon tiedote asiakkaille 1.4. 2020

Julkaistu 3.4.2020 13.11

Opiskeluterveydenhuollon toiminta pyritään pitämään koronaepidemian aikana mahdollisimman normaalina oppilaitoksilla ja keskitetyssä toimipisteessä. Muutamia muutoksia on palveluihin kuitenkin tehty.

Vastaanotolle ei saa tulla, jos on hengitystieinfektion oireita, on tullut ulkomaanmatkalta 2 viikon sisällä tai on määrätty eristykseen/karanteeniin. Jos joudut perumaan ajan, tee se hyvissä ajoin puhelimitse. Jos vastaanotolle tulo jostain syystä estyy, voidaan käynti toteuttaa niiltä osin etävastaanottona kuin se on mahdollista.

Hoidon tarpeen arviot tehdään puhelimitse. Myös hengitystieinfektio-oireista kärsivät ottavat yhteyttä vain puhelimitse soittamalla oman terveydenhoitajan tai tiiminsä ajanvarausnumeroon. Verkkoajanvaraus ei ole toistaiseksi käytössä.
Rokotukset toteutetaan kevätkaudella ajanvarauksella.

Avovastaanotot oppilaitoksilla on suljettu toistaiseksi ja muutettu puhelinajaksi. Jos tarvitset tapaamis- tai keskusteluaikaa, ota yhteyttä oppilaitoksesi/tiimisi terveydenhoitajaan puhelimitse. Yleisluontoisissa kysymyksissä palvelee chat ma-to klo 8.15 - 14 ja pe klo 8.15 - 13. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan erikseen.

Uusia terveystarkastusaikoja ei pääsääntöisesti anneta, mutta jo sovitut ajat ovat voimassa. Opiskelu-terveydenhuoltoon voi kuitenkin ottaa yhteyttä, jos herää huoli omasta terveydestä tai hyvinvoinnista. Elämme poikkeuksellista aikaa, mikä saattaa herättää erilaisia huolia ja pelkoja sekä koetella psyykkistä toimintakykyä ja jaksamista.
Älä jää siis yksin erilaisten huolten ja kysymysten kanssa, vaan ratkotaan niitä yhdessä.

Asiakkaiden tulee huolehtia hyvästä hygieniasta eli pestä kädet vastaanotolle tullessa ja sieltä lähtiessä sekä pitää fyysistä etäisyyttä toisiin henkilöihin myös opiskeluterveydenhuollon tiloissa.

Lisätietoja:

Opiskeluterveydenhuollon ajanvaraus:
https://www.tampere.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/koulu-ja-opiskeluterveydenhuolto/opiskeluterveydenhuolto/ajanvaraus.html

Lisää tietoa Koronatilanteesta:
Tampereen kaupunki
https://www.tampere.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/koronavirus.html
thl.fi

Tukea saatavilla myös:
Etsivä työ: työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse, viestitse ja some-kanavien kautta pääasiallisesti ma - pe klo 8 - 18.
Lisätietoja:
https://www.tampere.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/nuorten-palvelut/etsiva-tyo.html