Siirry sisältöön

Opiskeluterveydenhuollon toiminta koronavirusepidemian aikana

Julkaistu 17.3.2020 11.55

Opiskeluterveydenhuolto toimii tällä hetkellä normaalisti oppilaitoksilla ja keskitetyssä toimipisteessä Tullinkulmassa. Muutamia muutoksia on kuitenkin tehty opiskeluterveydenhuollon palveluihin koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Muutokset ovat voimassa toistaiseksi.

Sovitut vastaanottokäynnit toteutuvat normaalisti. Vastaanotolle ei saa kuitenkaan tulla, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, olet tullut ulkomaanmatkalta kahden viikon sisällä tai sinut on määrätty eristykseen/karanteeniin.

Hoidon tarpeen arviot tehdään puhelimitse. Avovastaanotot oppilaitoksilla suljetaan toistaiseksi ja muutetaan puhelinajaksi. Oman terveydenhoitajan saat kiinni omaa opiskelupaikkaasi koskevista normaaleista puhelinnumeroista.

Myös hengitystieinfektio-oireista kärsivät ottavat yhteyttä vain puhelimitse soittamalla oman terveydenhoitajan tai tiiminsä ajanvarausnumeroon.

Huolehdi hyvästä hygieniasta eli pese kädet vastaanotolle tullessasi ja sieltä lähtiessäsi sekä pidä fyysistä etäisyyttä toisiin ihmisiin myös opiskeluterveydenhuollon tiloissa.

Uusia terveystarkastusaikoja ei anneta, mutta jo sovitut ajat ovat voimassa. Rokotukset hoidetaan kevätkaudella ajanvarauksella.

Tulevista muutoksista tiedotetaan.