Siirry sisältöön

Rokotukset sote-alan opiskelijoille 2020

Julkaistu 9.1.2020 8.30

Maksuton hepatiitti B -rokote (HBV) riskialojen opiskelijoille

1.8.2015 alkaen työharjoittelussa hepatiitti B -tartunnalle altistuvat opiskelijat ovat saaneet rokotteen maksutta (THL:n ohjeistus).

Hepatiitti B -rokote

Hepatiitti B -rokote suojaa hepatiitti B -viruksen aiheuttamalta maksatulehdukselta Rokotesarjaan kuuluu kolme rokotetta, jotka annetaan aikataululla 0, 1 ja 6 kk. Jos on aiemmin saanut koko B-hepatiitti- tai A+B¬-hepatiitti yhdistelmärokotesarjan, ei tarvita uutta rokotussarjaa.

Rokotteen voivat saada mm. terveydenhuollon (fysioterapeutti- ja sosionomiopiskelijat vain tietyin edellytyksin) ja välinehuollon opiskelijat sekä vanginvartija- ja poliisiopiskelijat.

Rokotuksiin ovat oikeutettuja sekä opintonsa aloittavat että jo parhaillaan opiskelevat, joilla ei ole rokotussuojaa. Opiskeluaikana rokotukset hoitaa opiskeluterveydenhuolto. Jos rokotesarja on kesken opiskelun päättyessä, on sen täydentäminen henkilön omalla vastuulla, joko itse maksaen tai mahdollisuuksien mukaan työterveyshuollossa

Sote-alan opiskelijoille annetaan tarvittaessa myös muita rokotuksia ( mpr, vesirokko, hinkuyskä, tetanus-d).

Kevään 2020 rokotusiltapäivät on peruttu. Rokotuksen saa kuitenkin varaamalla siihen puhelimitse ajan omasta tiiminumerosta/ toimipisteestä.