Siirry sisältöön

Taidekaaren avoin vanhempainilta ti 19.11 klo 18-20

Julkaistu 30.10.2019 13.12

Järjestämme tuttuun tapaan lapsen oikeuksien viikolla Taidekaaren vanhempainillan Pääkirjasto Metson Lehmus-salissa. Tällä kertaa aiheena on mediakasvatus. Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii etukäteisilmoittautumisen. Vanhempainillan puheenvuorot käsittelevät mediakasvatusta, pelikasvatusta ja digihyvinvointia.

Ensimmäisenä kuulemme puheenvuoron pelikasvatuksen asiantuntijalta Mikko Meriläiseltä, joka käsittelee lasten ja nuorten digitaalista pelaamista etenkin kotikasvatuksen näkökulmasta. Pelaamisen ympäriltä hälvennetään mystiikkaa ja avataan, mitä asioita kasvattajan kannattaa pelaamisessa huomioida ja kuinka nuoren pelaajan hyvinvointia tuetaan.

Mikon jälkeen saamme puhujaksi Kati Vitikaisen, joka toimii Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Hämeen piirin mediakasvatuskouluttajana. Katin Ruutujen lumo -puheenvuorossa saamme tietoa lasten ja nuorten median käytöstä ja sen vaikutuksista fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Tilaisuuden aikana pohditaan mm. mitä on sopiva ruutuaika ja hyvinvointia ja oppimista tukeva mediankäyttö. Tasapainoisessa, monipuolisessa digiarjessa on oma paikkansa niin riittävälle unelle ja liikunnalle, kuin kavereiden kanssa olemiselle kuin mediankäytöllekin.

Tarjoamme luennon ajaksi myös taideteemaisen lapsiparkin 3-12v. lapsille. (max. 25 lasta).

Ilmoittaudu mukaan täältä:

https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/19520/lomake.html

Lisätietoja tapahtumasta antaa:

Museolehtori Suvi Jokela

[email protected], puh. 040 1733 911


Teksti Suvi Jokela