Siirry sisältöön

Koulumatkoista turvallisempia hankkeen kannustamana

Julkaistu 7.6.2019 15.34

Koulumatkojen kulkutapoihin vaikuttamalla turvallisuutta -hanke kannustaa koululaisia, koulun henkilökuntaa ja vanhempia kävelemään, pyöräilemään ja käyttämään joukkoliikennettä matkoilla koululle. Kun koulun ympäristö rauhoittuu autoilta, tulee koulumatkasta turvallisempi, mikä kannustaa lasten itsenäiseen liikkumiseen.

Hanketta on toteutettu vuosina 2018-2019 kolmessa pilottikoulussa: Normaalikoulussa Nekalassa, Takahuhdin koulussa ja Vehmaisten koulussa. Työ jatkuu kesäloman jälkeen. Kouluissa tehdään sekä liikkumisen ohjauksen toimenpiteitä, kuten käveleviä koulubusseja, että muutoksia koulun liikenneympäristöön. Jokaisessa pilottikoulussa koostetaan kestävän liikkumisen infopaketit, joissa esitellään koulun saavutettavuus kävellen ja pyörällä sekä suositellut koulureitit. Tampereen asuinalueiden aluenopeusrajoituksen alentaminen 30 km/h:iin etenee koulujen sijaintialueilla samassa aikataulussa, mikä osaltaan kannustaa kävelyyn ja pyöräilyyn.

Hanketta koordinoi Tampereen kaupungin liikennejärjestelmän suunnittelu ja se on saanut Traficomin liikenneturvallisuuden hankeavustusta.

Lisätietoja

Liikennejärjestelmän suunnittelu
Sanna Ovaska
puhelin 040 801 3125
sähköposti [email protected]

Hankkeen materiaaleja