Siirry sisältöön

Työllisyysfoorumi Tampereella 4.3.2019

Julkaistu 8.2.2019 8.30

Paikka: Puistotorni, Hämeenpuisto 28

Ohjelma:

9 – 10 Tutkimuksen tulosten esittely
10 - 12 Ajankohtaisten tutkijoiden kommentit. Asiantuntijoina dosentti Tuula Heiskanen (Tampereen yliopisto), erikoistutkija Peppi Saikku (THL), erikoistutkija Simo Aho (Tampereen yliopisto) ja johtaja Tuija Oivo (Työ- ja elinkeinoministeriö).

12 – 13 lounas (omakustanteinen)
13 – 14.30 Työllisyyskokeilun toteuttajien kommentit
14.30 – 15 iltapäiväkahvi
15 – 16 Tutkimuksen tulosten hyödyntäminen tulevaisuudessa

Työllisyysfoorumin aiheena on työllisyyden edistäminen. Kutsumme kaikki aiheesta kiinnostunet tahot puimaan kokeilun tuloksia ja tulevaisuutta ja sen viestejä tulevalle alueuudistukselle ja työvoimapalveluiden uudistamiselle. Foorumissa keskustelun kohteena ovat juuri päättyneen Pirkanmaan seudun työllisyyskokeilun tutkimuksen tulokset.

Käynnissä on suuri muutos suomalaisissa yhteiskuntarakenteissa ja palveluissa ja Suomen niukkenevat työvoimavarat vaativat kokonaisvaltaista huomiota.

Pirkanmaan kokeilu on tärkeä ikkuna näihin muutoksiin.

Foorumissa kuullaan tutkimuksen tuloksista ja keskustelijoina on työelämän, työvoimapolitiikan ja työvoimapalveluiden tutkijoita, sekä toimijoita yrittäjyyden, osaamisen ja kuntoutuksen ja poliittisen päätöksenteon alueilta.

Pirkanmaan työllisyyskokeilussa keskeisinä ideoina ollut uudenlaisen, laajaan julkisen vastuuseen ja koordinaatioon perustuva työllisyydenhoidon kokonaisuuden kehittäminen ja asiakaslähtöisyyden parantaminen, jossa käytetään myös yksityisiä palveluita. Tavoitteina ovat olleet työttömyyden alentaminen, ihmisten elämänurien ja aktiivisten siirtymien edistäminen ja yli sektori- ja ammattirajojen ulottuvan yhteistyön parantaminen.

Onko tässä onnistuttu? Mitä asiakkaille on tapahtunut? Onko asiakaslähtöisyys edistynyt? Miten on käynyt yhteistyölle eri tahojen kanssa – yritykset, koulutus, kuntoutus? Miten kokonaisuus toimii – ovatko Pirkanmaan kokonaisvoimavarat työllisyyden, yrittäjyyden ja elämänurien edistämisen suhteen nyt uudessa asennossa? Mitkä ovat olleet parhaat saavutukset, joita pitäisi edelleen kehittää ja juurruttaa? Mitä on jäänyt saavuttamatta ja mitkä ovat olleet epäonnistumiset ja esteet, joita edelleen pitäisi raivata tieltä? Mikä on Pirkanmaan kokeilun viesti työllisyyden edistämiselle Suomessa?


Ulkoinen linkkiIlmoittaudu tästä

Ulkoinen linkkiJos et pääse paikan päälle, tilaisuus on mahdollista seurata suorana lähetyksenä.

Tutkimusryhmä: Tutkimuksen johtajana psyk.lis. Robert Arnkil, Arnkil Dialogues ja tutkimusryhmässä psyk.tri. Timo Spangar, Spangar Negotiations ja yht.tri. Esa Jokinen, Benefit Studies.