Siirry sisältöön

Tampereella käynnistyy kaksi taiteilijaresidenssiä – haku käynnissä 22.10. saakka

Julkaistu 10.10.2017 9.33


Tampereella käynnistyy kaksi uutta ammattitaiteilijoille tarkoitettua taiteilijaresidenssiä. Residensseissä taiteilijat työskentelevät Setlementti Tampereen ja Tredun toimipisteissä hyödyntäen oman taiteenalansa menetelmiä. Taiteilijoiden haku on parhaillaan käynnissä ja se kestää 22.10.2017 asti. Residenssijakso sijoittuu tämän vuoden marras-joulukuun ajalle ja on noin kuuden viikon pituinen.

Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE on mukana Tredun maahanmuuttajakoulutuksessa toteutettavassa hyvinvointiresidenssissä ja hakee vaihtoehtoisia kulttuurikasvatustapoja maahanmuuttajakoulutuksen Löytöretkiä Tampereelle -ohjelman toteuttamiselle jatkossa. Tredun residenssissä taiteen toivotaan tuovan uusia mahdollisuuksia opiskelijoiden osaamisen tunnistamiseen ja luovan uusia näkökulmia opettajien työhön.

Taiteilijaresidenssi on toimintamalli, jota on kokeiltu Suomessa jo useissa hankkeissa. Toiminta perustuu tiiviiseen yhteistyöhön taiteilijoiden, järjestöjen, sosiaali- ja terveyspalvelujen ja muiden alojen välillä. Residenssitaiteilija työskentelee yhteistyökumppanin edustamassa yhteisössä hyödyntäen oman taiteenalansa menetelmiä.

Taiteilijaresidenssit toteutetaan Setlementti Tampereen, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun, MATTO - Maahanmuuttajat tuetusti työpaikalla oppimassa – projektin, Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteistyönä.

Taiteilijaresidenssitoiminta on osa Taiteen edistämiskeskuksen taiteen käytön ja hyvinvoinnin kehittämisohjelmaa. Residenssejä toimii parhaillaan Tampereen lisäksi Jyväskylässä ja Rovaniemellä.

Lisätietoja:

Taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija
Arttu Haapalainen
puhelin 0295 330 843
sähköposti [email protected]


Teksti Arttu Haapalainen ja Tiina Piispanen