Siirry sisältöön

Muuttuvat ammatit - Uusi valokuvapaketti muistelijoiden käyttöön

Julkaistu 10.8.2017 14.23

Konkarit-palvelu on tuottanut Muuttuvat ammatit -valokuvapaketin, jonka 18 kuvaparia kertovat tamperelaisista erilaisissa töissä ennen ja nyt. Valokuvia katsellessa, ammattien historiasta kertovia kuvatekstejä lukemalla ja ryhmissä muistoista keskustelemalla vierähtää helposti pitkäkin tovi. Menneiden vuosikymmenien aikana työolosuhteiden ja -välineiden muutos on joissakin töissä ollut huomattavan suuri, mutta mielenkiintoista onkin pohtia, näkyykö muutos työn lopputuloksessa.

Selkeät, suurikokoiset valokuvat on pakattu kätevään muovisalkkuun. Salkku sisältää myös nostalgista liikkuvaa kuvaa, Yleisradion tuottaman Tämä elämä -ohjelman Porin puuvillatehtaan naisista vuodelta 1965.

Muuttuvat ammatit -valokuvapaketti on tehty Kulttuurikasvatusyksikkö Taiten Konkarit-palvelun ja Vapriikin kuva-arkistossa vapaaehtoisina toimivien kulttuuriluotsien yhteistyönä. Suurin osa valokuvista on Vapriikin kuva-arkistosta ja kuvatekstit on kirjoittanut Lila Heinola.

Kuvapakettia voi lainata ilmaiseksi erilaisiin ikäihmisten muistelutuokioihin. Laina-ajan pituus, nouto- ja palautusajat sovitaan etukäteen museolehtori Lila Heinolan kanssa.Joitakin ammatteja on kadonnut. Virkapukuinen poliisi, liikenteenohjaaja eli vinkkamies, ei enää ruuhka-aikana seiso keskellä Hämeenkatua viittomassa valkoisilla käsineillä ajovuoroja, vaan työn tekevät automaattisesti liikennevalot.
Lisätiedot
Museolehtori
Lila Heinola
puhelin 040 806 3079
sähköposti [email protected]

www.tampere.fi/taite/konkaritTeksti Lila Heinola