Siirry sisältöön

Mentoroinnista hyviä kokemuksia työpajoilla

Julkaistu 3.4.2017 11.09

Työllisyyspalvelujen ESR-rahoitteinen TUTTU-6Aika -hanke järjesti mentorointivalmennuksen kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille marras–helmikuussa. Valmennukseen osallistui yhteensä 12 henkilöä. Valmennus järjestettiin yhteistyössä Silta-Valmennusyhdistyksen, Nauha ry:n sekä Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry:n kanssa.

Mentorivalmennukseen osallistuneet kokivat itsetuntemuksen ja rohkeuden lisääntyneen ja vuorovaikutustaitojen kehittyneen. Valmennus mahdollisti oman osaamisen ja tietotaidon jakamisen.

Kuvassa kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden mentorointivalmennuksen suorittaineita.
Mentorointivalmennuksen käyneitä hymyilytti valmistujaisjuhlassa. Kuvassa ovat myös valmennuksen vetäneet hanketyöntekijät Ulla-Maija Koivula (eturivissä vasemmalla) ja Katja Kumpulainen (eturivissä kolmas oikealta).

Työpajojen ohjaajien mukaan valmennus tarjosi uutta intoa ja kehittymistä pidempään kuntouttavaan työtoimintaan osallistuneille työnhakijoille.

Uusi valmennus syksyllä – yhdistykset tervetulleita mukaan

Mentorointivalmennus toteutetaan toistamiseen syksyllä. Lähipäiviä on lisätty osallistujien toiveiden mukaan ja valmennuksen kestoa on pidennetty. Palautteen perusteella jatkossa kehityskohteina ovat mentorin tehtävänkuvan kirkastaminen ja tiiviimpi yhteistyö pajojen kanssa.

Mikäli kuntouttavan työtoiminnan palveluntuottajana toimiva yhdistys on kiinnostunut kehittämään mentorointitoimintaansa ja valmis sitoutumaan valmennukseen, se voi ottaa yhteyttä Katja Kumpulaiseen.

Valmennuspäivät ovat 23.8., 30.8., 13.9., 27.9., 11.10. ja 1.11. Valmennus pidetään klo 10–14 välisenä aikana. Syksyn hakuaika alkaa 12.6. ja päättyy 14.8. Ilmoittautumiseen tulee lomakelinkki lähiaikoina.

Lisätietoja

Projektipäällikkö
Katja Kumpulainen
puhelin 040 806 3612
sähköposti [email protected]


Teksti Katja Kumpulainen