Siirry sisältöön

Uudella yhteistyöllä parempaan kotoutumiseen

Julkaistu 10.2.2017 13.45

Museoasiakkaat kuuntelevat opastusta museo Milavidassa
Museot ovat mitä parhaita kotoutumisen tiloja. Kuvassa retkellä museo Milavidassa.

Minunkin Tampereeni on Tampereen kaupungin projekti, jossa pilotoidaan uusia toimintamalleja pakolaisten identiteettityön tukemiseksi kotoutumisen alkuvaiheessa. Uutta pilotissa on myös se, että taidekasvattajasta tulee sosiaalityöntekijän työpari.

Kehiteltävien toimintamallien tavoitteena on vahvistaa osallisuuden tunnetta ja liittymistä uuteen kieli- ja kulttuuriympäristöön taidelähtöisin menetelmin. Toiminta on työpajoja, kursseja tai retkiä, joiden suunnittelusta ja ohjauksesta vastaa 1.2.2017 työnsä aloittanut projektityöntekijä, ohjaustoiminnan artenomi Salla Montonen.

Toiminta suunnitellaan niin, että se valmistaa kotoutumiskoulutukseen ja vastaa osallistujien tunnistettuihin erityistarpeisiin. Projektityöntekijän ohjaamien tapaamisten lisäksi toimintaan kutsutaan mukaan luotseja, jotka voivat auttaa kotoutumisprosessissa. Projekti on juuri käynnistynyt ja tämänhetkinen rahoitus mahdollistaa toiminnan vuoden loppuun saakka. Projektista vastaavat Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusyksikkö TAITE sekä Maahanmuuttajien alkuvaiheen palvelut. Teemme tiivistä yhteistyötä myös TEKO-hankkeen kanssa.

Lisätietoja Minunkin Tampereeni -pilotista:
Projektityöntekijä
Salla Montonen
puhelin 040 145 9786
sähköposti [email protected]

Omavalmentaja
Tiina Piispanen
sähköposti [email protected]

Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE
TAITE tuottaa kulttuurikasvatuspalveluja, kuten toiminnallisia museo-opastuksia, innostavia työpajoja ja yhteisöllisiä tapahtumia kaikenikäisille tamperelaisille.

Maahanmuuttajien sosiaalipalvelut


Teksti Tiina Piispanen

Kuvat Saana Säilynoja