Siirry sisältöön

Muistelupaketti tuo mieleen lapsuuden ja vanhemmuuden ensiaskeleet

Julkaistu 31.1.2017 11.14

Muistelupaketissa on mm. vanha nukke ja muita leluja

Miten vauvaa puettiin ja hoidettiin menneinä vuosikymmeninä? Mitä vanhemmilta odotettiin ja miten vanhemmuutta tuettiin? Tampereen museopalveluissa on valmistunut Lapsuus ja lapsenhoito -muistelupaketti, jonka sisältämien museoesineiden avulla voi virittää keskustelua esimerkiksi ikäihmisten muistelutuokioissa.

Lapsuus ja lapsenhoito -muistelupaketti on uusi, Tampereen museoiden Kokoelmayksikössä ja kulttuurikasvatusyksikkö TAITEssa suunniteltu kokonaisuus. Muistelupaketti sisältää 37 esinettä eli vauvan vaatteita ja hoitovälineitä, leluja ja kirjallisuutta. Paketissa on myös hurmaava Pipsa-nukke röyhelövaatteissaan.

Tamperelaiset ikäihmisten palvelutalot ja -kodit, ryhmä- ja vanhainkodit, päiväkeskukset, yhdistykset ja kerhot voivat lainata muistelupakettia ilmaiseksi omiin ohjattuihin ryhmätuokioihin. Helppokäyttöinen muistelupaketti kannustaa vuorovaikutukseen ja esineitä voi tarkastella käsissään.

Lapsuus ja lapsenhoito -muistelupaketti varataan etukäteen ja sovitaan nouto- ja palautusajat.

Lisätietoja ja varausohjeita (pdf)

Lapsuus ja lapsenhoito -muistelupaketin toteutus ja lainaustoiminta on osa Konkarit - ikäihmisten museopalveluja -toimintaa.


Teksti Lila Heinola

Kuvat Lila Heinola