Siirry sisältöön

Palkinto kulttuurilähetteelle

Julkaistu 15.6.2016 11.55

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen päätti palkita Tampereen kaupungin Kehittäjäpalkinnolla pikkulapsiperheiden kulttuurilähetteen. Kulttuurilähete on kulttuuripalveluiden, kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn, neuvoloiden ja paikallisten taidekasvattajien yhteistyössä kehittämä ainutlaatuinen toimintamalli. Kulttuurilähetteitä jaetaan neuvoloista pienten lasten perheille, joiden katsotaan hyötyvän eniten yhteisestä tekemisestä ja kulttuuriharrastuksesta.

Syitä lähetteen saamiselle on monenlaisia; muun muassa vauvan kehitysviivästymät, perheen vaikeat elämäntilanteet tai vertaisryhmien puute esimerkiksi vasta kaupunkiin muuton takia. Lähetteellä pääsee maksutta TAITEn ja kulttuuripalveluiden järjestämille kulttuurikursseille, joiden vaihtoehtoina ovat Vauvojen värikylvyt, Isä-vauva -sirkus ja Koko perheen sirkus. Kursseilla keskitytään mukavaan yhdessäoloon sekä perheen että koko ryhmän kanssa ja tutustutaan taiteeseen pienille lapsille sopivalla tavalla ja monenlaisia taitoja harjoittaen. Lähetteen tarkoituksena on mahdollistaa ja innostaa perheiden kulttuuriharrastamista sekä tukea ja auttaa arjen aallokoissa. Lähete on ollut hyvin tuloksin käytössä noin puolitoista vuotta.

Palkinnon kävi Raatihuoneella 15.6. pokkaamassa TAITEn värikylpyjä vetävä ohjaava museolehtori Janina Ahlfors muiden työryhmän jäsenten kanssa.


Kehittäjäpalkinnon saajat

Lisätietoja:

Kulttuuripalvelut
Johtava koordinaattori
Marianna Lehtinen
puhelin 040 801 6868
sähköposti [email protected]

Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE
Ohjaava museolehtori
Janina Ahlfors
puhelin 0400 376 580
sähköposti [email protected]

Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE
TAITE tuottaa kulttuurikasvatuspalveluja, kuten toiminnallisia museo-opastuksia, innostavia työpajoja ja yhteisöllisiä tapahtumia kaikenikäisille tamperelaisille.


Teksti Janina Ahlfors