Siirry sisältöön

Museoiden yönä 14.5. TAITEkin valvoo kanssasi

Julkaistu 10.5.2016 16.02

Tampereella avautuu 14.5.2016 yhdeksättä kertaa mahdollisuus lähteä seikkailemaan museokohteisiin öiseen aikaan. Museoiden yö kuuluu suosittuihin La Nuit des Musées/ Lange Nacht der Museen -museotapahtumiin, joita järjestetään Keski-Euroopassa ympäri vuoden. Tapahtuma alkaa klo 18 ja museot ovat pääosin avoinna keskiyöhön saakka.

Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE valvoo myös Museoiden yönä. Väinö Linnan aukiolla järjestetään klo 18.00 alkaen koko perheen tapahtuma, jossa voi tehdä historiallisia löytöjä kirja- ja esinekirpputorilta, kuulla Höpinätötterön lapsille suunnattua musiikkia sekä kokeilla erilaisia soittimia Kulttuuriosuuskunta Uulun mörkösoitinkokeilupisteellä.

Museo Milavidassa kanssamme voi valmistaa oman vaakunan. Nottbeckien sukuvaakunaa koristivat joutsenet ja palmut, mutta mitkä eläimet tai kasvit sopisivat oman perheesi vaakunaan? Pajaan voi hypätä mukaan klo 18.30-20.00 ja 20.30-22.00.

Museokeskus Vapriikin pihasta lähtee klo 21 jo perinteeksi muodostunut Museoiden yö -juoksu. Opastetulla kierroksella hölkätään kaupunkikeskustan alueella, sivuten samalla muutamia museokohteita. Kierroksella edetään tasaista keskivauhtia noin 8 km/h. Mukaan mahtuu max. 8 henkilöä, joten varaathan paikkasi sähköpostitse Jaanalta, [email protected]

Tapahtumarannekkeen hinta on 10 €, kimppalippu maksaa 25 € (max. 5 hlöä/ryhmä) ja alle 7-vuotiaat osallistuvat tapahtumaan maksutta. Rannekkeella pääsee kaikkiin Museoiden yön kohteisiin ja kulkemaan Museoiden yö -busseilla.

Ulkoinen linkkiLue lisää Museoiden yön ohjelmatarjonnasta.