Siirry sisältöön

Hepatiitti B -rokotukset

Julkaistu 14.1.2016 11.14

Maksuton hepatiitti B- rokote (HBV) riskialojen opiskelijoille

1.8.2015 alkaen työharjoittelussa hepatiitti B -tartunnalle altistuvat opiskelijat ovat saaneet rokotteen maksutta ( THL:n ohjeistus).

Rokotteen voivat saada mm. terveydenhuollon ja välinehuollon opiskelijat sekä vanginvartija- ja poliisiopiskelijat. Rokotuksiin ovat oikeutettuja sekä opintonsa aloittavat että jo parhaillaan opiskelevat, joilla ei ole rokotussuojaa. Opiskeluaikana rokotukset hoitaa opiskeluterveydenhuolto. Jos rokotesarja on kesken opiskelun päättyessä, on sen täydentäminen henkilön omalla vastuulla, joko itse maksaen tai mahdollisuuksien mukaan työterveyshuollossa.

Rokotukseen oikeutettuja Tampereella ovat myös sosionomiopiskelijat, joilla on käytännön työharjoittelu seuraavissa (tai vastaavissa) paikoissa: A-klinikka, Nervi, Vipunen, Kölvi -projekti, Matala, Päiväperho, K-klinikka.

Hepatiitti B - rokote
Hepatiitti B -rokote suojaa hepatiitti B-viruksen aiheuttamalta maksatulehdukselta Rokotesarjaan kuuluu 3 rokotetta, jotka annetaan aikataululla 0, 1 ja 6 kk. Jos on aiemmin saanut koko B-hepatiitti- tai A+B¬-hepatiitti yhdistelmärokotesarjan, ei tarvitse uutta rokotussarjaa. https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/hepatiitti-b-rokote

Rokotuspaikka ja -ajat syksyllä 2016
Rokotukset jatkuvat jälleen syyslukukaudella 2016, jolloin on mahdollista täydentää kevään aikana vajaaksi jääneet rokotusohjelmat. Samalla aloitetaan uusien aloittavien rokotukset.

Opiskeluterveydenhuollon eri toimipisteet ilmoittavat omat rokotuspäivänsä.
Tullinkulman opiskeluterveydenhuoltoon kuuluvien opiskelijoiden syksyn 2016 rokotuspäivät ovat tiistai-iltapäivinä klo 12-15 :

• 13.9.

• 11.10.

• 8.11.

• 13.12.

HUOM! Ei ajanvarausta, hoitajat pyytävät rokotukselle tulijat 4 krs. aulasta tulojärjestyksessä - aulassa ohjeistusta lisää.