Siirry sisältöön

Retkeilyluotsien koulutusta Tampereella 19.5.

Julkaistu 11.5.2022 13.13

Retkeilyluotsien koulutus Tampereen kaupunkiseudulle käynnistyy uudelleen toissa vuonna alkaneen pilottikoulutuksen jälkeen. Torstaina 19.5.2022 pidettävässä koulutuksessa alueelle saadaan lisää vapaaehtoisia retkeilyluotseja opastamaan liikkujia retkeilyalueiden kestävään käyttöön. Mukaan mahtuu vielä.

Retkeilyluotsilogo: nuotio vihreällä taustalla
 

Retkeilyluotsi on koulutuksen käynyt täysi-ikäinen henkilö, joka on kiinnostunut luonnosta, ulkoilusta ja retkeilystä sekä haluaa opastaa kanssaliikkujia retkeilyalueiden kestävään käyttöön.

– Koulutuksen käyneillä retkeilyluotseilla on tarvittavat tiedot toimia ja opastaa erilaisissa tilanteissa sekä mahdollisuus puuttua havaitsemiinsa epäkohtiin Tampereen kaupunkiseudun retkeilyalueilla, kertoo retkeilyasiantuntija Petri Mäkelä Ekokumppanit Oy:sta.

Koulutuksen käyneet hoitavat retkeilyluotsin tehtäviä vapaaehtoisina ja vapaamuotoisesti oman luonnossa liikkumisensa ohella. Retkeilyluotsit koulutetaan muun muassa opastamaan tulenkäyttöä maastossa, ohjeistamaan roskattomasta retkeilystä, jakamaan tietoa retkeilyetiketistä ja jokamiehenoikeuksista sekä tarkkailemaan retkeilyreittien ja taukopaikkojen ympäristön tilaa, mahdollisia vahinkoja ja puutteita. Retkeilyluotsi-kouluttajina toimivat Ekokumppanien, Tunturikerho Kolbman ja Suomen Ladun luonto- ja retkeilyasiantuntijat.

– Ensimmäinen, pilottihenkinen koulutus järjestettiin jo vuonna 2020. Retkeilyluotsikonsepti herätti jo silloin laajaa mielenkiintoa, mutta viime vuosien rajoitukset ovat estäneet koulutuksen järjestämistä. Nyt järjestettävä uusi, maksuton koulutus järjestetään illalla, torstaina 19. toukokuuta, Mäkelä kertoo.

Mukaan mahtuu yhteensä noin 20 koulutettavaa. Koulutus kestää 2,5 tuntia ja se järjestetään Ympäristötietokeskus Moreeniassa Tampereella. Koulutus alkaa kello 17.30.

Mukaan koulutukseen voi ilmoittautua sähköpostitse: petri.makela(at)tampere.fi


Lisätietoja

Retkeilypalvelupäällikkö
Petri Mäkelä
puhelin 040 806 4082
sähköposti [email protected]