Siirry sisältöön

Peruskouluissa voi nyt ehdottaa stipendiä yhteiskunnallisesti aktiivisille nuorille

Julkaistu 6.5.2022 14.36

Peruskouluissa opettajat ja oppilaat voivat nyt ehdottaa koulussaan opiskeleville nuorille tunnustusta yhteiskunnallisesta aktiivisuudesta Tampereella. Tampereen kaupungin nuorisovaltuusto ja perusopetus jakavat yhteiskunnallisesti aktiivisille yläkoulujen oppilaille 20 euron arvoisia stipendejä Tampereen alueen peruskouluihin nyt ensimmäistä kertaa.

Stipendien tarkoituksena on kannustaa nuoria yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen ja aktiiviseen toimijuuteen osana yhteiskuntaa. Stipendien saajaksi voi ehdottaa ketä tahansa Tampereen alueella yläkoulussa opiskelevaa. Stipendi voidaan myöntää Tampereella asuvalle tai opiskelevalle oppilaalle.

Stipendit jaetaan oppilaille koulujen kevätjuhlissa. Koulujen opettajat ja oppilaat voivat ehdottaa stipendin saajia maanantaihin 23.5.2022 mennessä koulujen käytössä olevalla sähköisellä lomakkeella. Stipendiä voivat oppilaalle ehdottaa Tampereen alueella toimivat peruskoulut, oppilaskuntien hallitukset sekä kuka tahansa kouluyhteisöön kuuluva henkilö.

Stipendin saajan tulee osoittaa erityistä yhteiskunnallista aktiivisuutta ja kiinnostusta. Aktiivisuus voi näkyä esimerkiksi osallistumisena, hankkeena, muiden aktivoimisena, kannustamisena, tekona tai jonakin muuna asiana, joka ilmentää yhteiskunnallista aktiivisuutta. Hakemuksessa kerrotaan, millaista yhteiskunnallista aktiivisuutta ehdotettu henkilö on osoittanut.

Stipendejä ei myönnetä oppilaskuntien hallitusten perustoimintaan tai muuhun oppilaitoksen varsinaiseen toimintaan. Stipendeillä ei myöskään tueta harrastustoimintaa. Nyt jaettavat stipendit ovat muodoltaan kannustusrahoja.

Stipendien hakemukset käsitellään Tampereen kaupungin nuorisovaltuuston kokouksessa. Stipendien arvo on 20 euroa ja niitä myönnetään kaksi jokaiseen peruskouluun.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Maija Viherkari
puhelin 041 730 6388
sähköposti [email protected]

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja
Arttu Vuori
puhelin 045 169 3426
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen