Siirry sisältöön

Tampereen kaupunginhallitus käsitteli uudelleen Frenckellin myynnin

Julkaistu 2.5.2022 15.51

Tampereen kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 2.5.2022 uudelleen Frenckellin virastorakennuksen myynnin ja hyväksyi kaupan. Asia etenee seuraavaksi kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Frenckellin virastorakennuksen myynti M/K Tampere IV Oy:lle hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa 17.5.2021. Päätöksestä valitettiin Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen, valitusta perusteltiin muun muassa sillä, että virastorakennuksen myyntiä ei olisi kuntalain ja kaupungin hallintosäännön mukaan saanut käsitellä lisäpykälänä kokouksessa. Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan asian käsittelyssä tapahtui muotovirhe ja se on mahdollista korjata tekemällä asiasta uusi päätös oikeassa järjestyksessä. Kaupunginhallitus käsitteli kaupan uudelleen 2.5.2022 ja hyväksyi sen äänin 10-3, kauppa etenee seuraavaksi valtuustoon.

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi Frenckellin tehdaskiinteistön myynnin 14,3 miljoonalla eurolla toukokuussa 2021. Frenckellin kiinteistön myynti on osa kaupungin keskustan kehittämistä. Historiallinen rakennus halutaan avata laajemmin yhteiseen käyttöön ja sen toivotaan tulevaisuudessa palvelevan kaupunkilaisia avoimemmin ja monimuotoisemmin. Kauppa liittyy myös kaupungin oman tilankäytön kehittämiseen.

Frenckellin tehdasrakennukselle haettiin uutta omistajaa kaksivaiheisella tarjouskilpailulla, joka käynnistyi huhtikuussa 2019. Kaupassa kaupunki myy vuokraoikeuden tonttiin ja tontilla sijaitsevan historiallisen rakennuksen. 1900-luvun ensimmäisinä vuosina valmistuneesta kokonaisuudesta jätettiin määräaikaan mennessä kolme tarjousta.

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan myös muun muassa Tampereen kaupungin lausunnon valtion väyläverkon investointiohjelmasta sekä Tampereen kaupunkiseudun asuntopoliittisen ohjelman 2040.


Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]