Siirry sisältöön

Tule mukaan työpajaan kehittämään hyvän ja kestävän elämän työkaluja

Julkaistu 28.4.2022 15.05

Hyvää ja kestävää elämää? Kyllä kiitos, mutta miten? Tule mukaan työpajaan kehittämään hyvän ja kestävän elämän työkaluja 19.5. ja 21.5.2022. Työpajan toteuttaa Sitra ja työpajat järjestetään yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.

Tule mukaan suunnittelemaan Tampereen ja Euroopan tulevaisuutta. Kahdeksassa Euroopan maassa toteutettava PSLifestyle-projekti (Positive and Sustainable) tähtää hyvän ja kestävän elämän mahdollistamiseen kaikille ja osana projektia kehitetään uutta suunnittelutyökalua kansalaisten käyttöön. Suomessa projektia toteuttaa Sitra ja Tampereella työpajat järjestetään yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.

Kutsumme sinut mukaan kehittämään uutta hiilijalanjälkeen pohjautuvaa kestävän elämäntavan suunnittelutyökalua yhdessä muiden kaupunkilaisten kanssa. Haluamme palvelun vastaavan mahdollisimman hyvin meidän kaikkien tarpeisiin, joten sinun mielipiteesi on tärkeä.

Tapahtuma on kaksiosainen: ensimmäisessä työpajassa torstaina hahmotetaan yleiskuvaa sitä, mitä hyvä ja kestävä elämä on. Työpajan toisessa osiossa lauantaina testaamme hyvän ja kestävän elämän suunnittelutyökalua, tutustumme sen ominaisuuksiin ja keräämme ajatuksia palvelusta ja sen käytöstä.

Työpajat pidetään 19.5. torstaina ja 21.5. lauantaina Linnainmaalla Koilliskeskuksen Kivi-tilassa ja olet lämpimästi tervetullut molempiin työpajoihin. Työpajat muodostavat yhden kokonaisuuden, jos molemmat päivät eivät ole mahdollisia, olet tervetullut myös vain toiseen työpajaan.

Osallistuminen ei edellytä mitään erityistä osaamista tai valmistautumista, vaan kaikki hyvästä elämästä kiinnostuneet osallistujat ovat tervetulleita. Tarjoamme tilaisuudessa keittoruoan ja kahvit osallistujille sekä lastenhoitomahdollisuuden työpajan ajaksi osallistujien 1 - 10 -vuotiaille lapsille. Lisäksi molempiin päiviin osallistujat saavat valita kiitoslahjaksi n. 30€ lahjakortin ruokakauppaan, sisäleikkipuistoon tai joukkoliikenteeseen.

Työpajan vetäjänä toimivat Sitran asiantuntijat Henna Kurki, Emma Hietaniemi, Ramona Pulli ja Sari Laine sekä Tampereen kaupungin puolesta tilaisuudessa on mukana ohjelmapäällikkö Tiina Leinonen sekä Ekokumppaneilta Tiina Kuusipalo.

Missä: Koilliskeskus (Liikekatu 3), Monitoimitila Kivi

Milloin: torstaina 19.5.2022 klo 16.30-19.30 sekä lauantaina 21.5.2022 klo 10.00 -14.30

Ilmoittautuminen: Tilaisuuteen voi osallistua vain ennakkoon ilmoittautuen ja työpajaan mahtuu 30 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen sulkeutuu 10.5.2022.

Mikä ihmeen PSLifestyle?

PSLifestyle-palvelu on kestävän ja hyvän elämän suunnittelutyökalu, joka auttaa sinua tunnistamaan arjen ympäristövaikutukset. PSLifestyle Living Lab -tapahtumat järjestetään projektin kahdeksassa pilottimaassa.

PSLifestyle Living Lab -tapahtumat tuovat yhteen Tampereen asukkaat, jotka yhdessä kehittävät ja muotoilevat hyvän elämän visioita pitäen samalla mielessä ympäristön hyvinvoinnin. Osallistumalla työpajoihin et vain testaa työkalua, vaan olet myös mukana luomassa sen ominaisuuksia ja toimintoja.


Lisätietoja

Ohjelmapäällikkö
Tiina Leinonen
puhelin +358417306376
sähköposti [email protected]

Ympäristöneuvoja
Tiina Kuusipalo
puhelin 040 806 2619
sähköposti [email protected]


Teksti Tiina Leinonen