Siirry sisältöön

Tule kaupunkiseudun ulkoilun ja retkeilyn karttapalvelun testaajaksi

Julkaistu 28.4.2022 9.00

Tampereen kaupunkiseudun kunnat ovat valmistelleet ulkoilun- ja retkeilyn karttapalvelua jo vuoden 2021 alusta. Karttapalvelun tarkoitus on esitellä kaikkien kaupunkiseudun kuntien ulkoilun- ja retkeilyn palveluita kunta rajoista välittämättä. Karttapalveluun etsitään nyt testaajia. Testausaika on noin kaksi viikkoa toukokuun loppupuolella.

 

- Palvelu esittelee hiihtoreitit, retkeilyreitit ja muut retkeilyyn liittyvät palvelut ja kohteet, uimarannat, jääkentät, melontapalvelut – kaikki harrastuspalvelut, joita kaikki voivat käyttää ilmaiseksi. Toki kartalta tulevat löytymään myös esimerkiksi Nyssepysäkit ja pysäköintipaikat, joiden käyttö voi olla maksullista, kertoo retkeilypalvelupäällikkö Petri Mäkelä Ekokumppanit Oy:stä.

Tampereen kaupunkiseudun reittien ja kohteiden löytäminen digitaalisista karttapalveluista on ollut aiemmin haastavaa, ja karttapalvelulla haetaan ratkaisua tähän ongelmaan. Suurimpana haasteena on kaupunkiseudun kuntien rajoja ylittävien hiihto- ja retkeilyreittien jatkuminen myös digitaalisissa ympäristöissä. Joillakin kunnilla on käytössä digitaalisia reittialustoja, mutta toisilta kunnilta ne puuttuvat. Tällöin käyttäjä voi joutua vaihtamaan kunnan rajalla kännykän digikartan paperiseen karttaan.

Karttapalvelulle etsitään testaajia toukokuun lopulle

Karttapalvelua on kehitetty syksystä 2021 yhdessä Ekokumppanien, kuntien ja järjestelmätoimittaja Gispo Oy:n kanssa. Karttapalvelu on tällä hetkellä niin valmiina, että palvelun testaamiseen etsitään sadan hengen ryhmää retkeileviä ja ulkoilevia henkilöitä. Testiaika on noin kaksi viikkoa toukokuun lopulla, ja sen aikana testaaja käyttää linkin kautta karttapalvelua kännykässä tai netissä. Testin lopussa käyttäjiltä pyydetään palautetta kokemuksestaan.

Ilmoittaudu testaajaksi alla olevan linkin kautta 11.5.2022 mennessä:


Kuvat Laura Vanzo