Siirry sisältöön

Ideat toteen kesäyrittäjänä

Julkaistu 6.4.2022 15.32

Nuorille tarjotaan Tampereella tänä kesänä mahdollisuutta työllistää itsensä kesäyrittäjäsetelin avulla. Kesäyrittäjyys voi olla vaihtoehto perinteiselle kesätyölle. Nuoret oppivat yrittäjänä toimimista ja saavat samalla arvokasta työkokemusta ja uusia kontakteja.

Sininen pallo, jossa lukee Yrittäjyys.Tampere
 

Kaupungin tarjoaman kesäyrittäjäsetelin voivat saada ne 17–29 -vuotiaat tamperelaiset nuoret, jotka osallistuvat Talous ja nuoret TATin Kesäyrittäjä-ohjelmaan ja suorittavat hyväksytysti toukokuussa järjestettävän yrittäjyyskurssin. Nuori voi hyödyntää kesäyrittäjäseteliä oman yritystoimintansa käynnistämiseksi joko yksin tai tiimissä. Yritystoiminta toteutetaan itsenäisesti omien ideoiden ja tavoitteiden mukaisesti. 300 euron arvoisia kesäyrittäjäseteleitä on Tampereella jaossa 50 kappaletta. Niistä 20 kappaletta on erikseen suunnattu tiimiyrittäjille. Myös tiimiyrityksissä jokainen nuori saa oman, henkilökohtaisen kesäyrittäjäsetelin. Tampereella järjestettävä TATin Kesäyrittäjä-ohjelma toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen ja Pirkanmaan Uusyrityskeskus ry:n kanssa.

– Haluamme innostaa nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä. Itsensä työllistäminen on varteenotettava vaihtoehto kesätöille. TAT on saanut Tampereen kaupungin myöntämää nuorisotakuuavustusta kesäyrittäjyysohjelman toteutukseen ja kesäyrittäjyysseteliin. Kesäyrittäjyyden tukeminen on osa Kesäduuni 2022 -kampanjaamme kertoo palvelupäällikkö Tommi Eskonen Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluista.

– Viime vuonna pilotoimme kesäyrittäjyysseteliä onnistuneesti Tredun opiskelijoiden kanssa. Tänä vuonna haluamme kannustaa nuoria erityisesti tiimiyrittäjyyteen. Tiimiläisten osaamiset ja toimintatavat täydentävät usein toisiaan ja tuovat eri näkökulmia työskentelyyn. Yhteinen sitoutuminen yritystoiminnan tavoitteisiin lisää myös jaksamista. Sitoutunut porukka voi olla turvaverkko ja myös paras ensimmäinen työyhteisö, kertoo palvelupäällikkö Elina Wallin Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluista.

Mahdollisuus kokeilla yrittämistä turvallisesti ja ohjatusti

TATin Kesäyrittäjä-ohjelman yrittäjyyskurssilla nuoret saavat kattavat ja käytännönläheiset eväät oman kesäyrityksen perustamiseen. Kurssin lopputyönä tehdään oma liiketoimintasuunnitelma, jota voi työstää yrittäjyyskurssin koulutusten aikana sekä oman mentorin avulla.

Sekä Kesäyrittäjä-ohjelman yksilöhaku että tiimiyrittäjien haku on auki 20.4.2022 saakka. Nuorella ei tarvitse olla vielä omaa yritystä ja yritysmuodon voi valita vapaasti. Myös Nuori Yrittäjyys- ja 4H-yrityksien kautta voi hakea mukaan.

– Tavoitteenamme on, että yrityksen perustaneet nuoret jatkaisivat yritystoimintaansa myös kesän jälkeen ja suuntaisivat yrittäjämäisellä asenteella tulevaisuuteen. Yhteistyökumppaneidemme kanssa tarjoamme Tampereella yrittäjyyteen tukea ja neuvontaa ympäri vuoden, rohkaisee palvelupäällikkö Elina Wallin.

Lisätiedot ja haku kesäyrittäjyysohjelmaan TATin sivuilla


Lisätietoja

Palvelupäällikkö, TYP-johtaja
Tommi Eskonen
puhelin 050 361 1052
sähköposti [email protected]

Palvelupäällikkö
Elina Wallin
puhelin 041 730 2919
sähköposti [email protected]

Erityisasiantuntija
Vesa-Matti Ruottinen
puhelin 041 730 9258
sähköposti [email protected]


Teksti Marja-Liisa Tuomisaari