Siirry sisältöön

Tule kuuntelemaan ilmasto- ja ympäristöaiheista keskustelua ja osallistu chatin kautta

Julkaistu 26.1.2022 9.02

Miten voisimme oppia kuuntelemaan toisiamme ja kertomaan omat näkemyksemme rakentavasti? Tähän tähtää ilmasto- ja ympäristöaiheinen keskustelu, joka pidetään Tiedon valoa -tilaisuudessa lauantaina 29.1. klo 13–14. Tilaisuus striimataan, ja katselijoiden toivotaan osallistuvan keskusteluun chatin kautta.

Kaksi henkilöä katsoo toisiaan kahvilassa.
 

Pienryhmäkeskustelussa hyödynnetään Erätauko-menetelmää, jossa tavoitteena ei ole ratkaisuun pääseminen tai oikeassa oleminen, vaan ymmärryksen lisääminen toinen toisiamme kohtaan. Keskustelussa annetaan tilaa ilmastonmuutoksen herättämille tunteille, kuten ärsytykselle ja turhautumiselle, mutta myös toivolle.

Keskustelu järjestetään ilmasto- ja ympäristöteemalla, koska Tampereen kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Ilmasto- ja ympäristöongelmat voidaan ratkaista yhdessä, mutta yleinen keskusteluilmapiiri aiheesta on usein kahtiajakautunutta. Erätauko-menetelmän avulla aiheesta on tarkoitus keskustella rakentavan ja kunnioittavan keskustelun hengessä.

Keskustelua vetävät koulutetut Erätauko-ohjaajat: yhteiskunnallisen työn pastori Jussi Holopainen Tampereen evankelisluterilaisesta seurakuntayhtymästä ja projektipäällikkö Tiina Leinonen Tampereen kaupungilta.

Keskustelua pääsee seuraamaan ja siihen voi osallistua chatin kautta lauantaina 29.1. klo 13.00–14.00 Tiedon valoa -sivulta:

Keskustelu on osa valtakunnallista Hyvin sanottu -hanketta, jossa edistetään hyvää ja rakentavaa suomalaista keskustelukulttuuria.

Tampereen seudulla käynnistyy keskustelu liikenteestä

Ilmasto- ja ympäristöteemaan kytkeytyy myös Tampereen kaupunkiseudulla helmikuussa alkava suuri seutukeskustelu, jonka teemana on arjen liikkuminen nyt ja tulevaisuudessa. Huhtikuulle asti kestävässä keskustelussa seudun asukkaat pääsevät kertomaan omasta liikkumisestaan ja siihen vaikuttavista asioista.

Keskustelua käydään Erätauko-menetelmän hengessä pienryhmissä etätilaisuuksina ja kirjoitettuna verkkokeskusteluna. Asukkaiden kokemuksista tehdään yhteenveto, jota käytetään seudun liikennejärjestelmän suunnittelussa.

Ilmoittaudu mukaan keskusteluun 31.1.2022 mennessä:Lisätietoja

29.1. järjestettävä tilaisuus
Suunnittelija
Aino Järventausta
puhelin 040 194 0799
sähköposti [email protected]

Suuri seutukeskustelu
Suunnittelija
Johanna Kurela
puhelin 040 849 3614
sähköposti [email protected]


Teksti Aino Järventausta

Kuvat Laura Vanzo / Visit Tampere