Siirry sisältöön

Orivedellä voi nyt varata ajan 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukseen

Julkaistu 18.1.2022 16.02

Kaikkien 5–11-vuotiaiden orivesiläisten on mahdollista saada koronarokotus 24.1.2022 alkaen. Rokotuksia annetaan ajanvarauksella Oriveden terveyskeskuksessa (Sairaalantie 6). Rokotusaikoja voi varata jo nyt.

Koronarokoteampulli ja rokotusneula.
 

Huoltaja voi varata ajan lapselle verkossa tai puhelimitse.

Verkossa aika varataan Ulkoinen linkkiSähköiset terveyspalvelut -sivustolla Suomi.fi-valtuuksia hyödyntämällä. Verkkoasioinnin yleisohjeen löydät kouluterveydenhuollon verkkosivuilta. Ohje koskee myös alle kouluikäisiä.

Kirjauduttuasi sähköisiin terveyspalveluihin valitse asiakkuudeksi "Koronarokotukset Orivesi", niin pääset varaamaan ajan Oriveden terveyskeskuksessa annettavaan rokotukseen.

Jos haluat varata ajan lapsellesi Tampereella Hatanpään koronarokotusyksikössä annettavaan rokotukseen, valitse asiakkuudeksi "Koronarokotukset 5–11 v. lapset/Hatanpää".

Puhelimitse voit varata ajan soittamalla Oriveden ajanvarauspuhelimeen: 03 5657 5777 (ma ja to klo 12.30 - 15.30, ti, ke ja pe klo 8 - 11). Myös terveyspalvelujen neuvonnan numerosta 03 5657 0023 saa ajan varauttua (joka päivä kello 7–22).

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua valmistetta.

Jos lapsi on sairastanut koronainfektion, rokotus voidaan antaa aikaisintaan 4–6 kuukauden kuluttua sairastamisesta. Sairastetuksi taudiksi katsotaan myös kotitestin positiivinen tulos.

Riskiryhmiin sekä vakavasti immuunipuutteisten henkilöiden lähipiiriin kuuluvien 5–11-vuotiaiden lasten rokotukset ovat jo käynnissä Hatanpään koronarokotusyksikössä, josta rokotuksen saa varaamalla ajan etukäteen.

Ulkopaikkakuntalaiset saavat koronarokotuksen omasta kunnasta.

Huoltajan suostumus lapsen koronarokotukselle

Rokotukselle tullaan ensisijaisesti huoltajan kanssa. Huoltajat päättävät yhdessä lapsen rokottamisesta ja lapsen rokottamiselle tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotteelle tuova huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdolliselta toiselta huoltajalta. Kirjallista suostumusta ei kuitenkaan pyydetä.

Jos lapsi tulee varatulle rokotusajalle yksin, pyydetään molempia huoltajia allekirjoittamaan Ulkoinen linkkisuostumuslomake (myös käsin kirjoitettu lappu hyväksytään). Lomake tuodaan mukaan rokotustilanteeseen.

Muistilista rokotukseen tuleville:

  • Tule rokotuspaikalle vain terveenä
  • Paikalle kannattaa saapua aikaisintaan 15 minuuttia ennen varattua aikaa
  • Käytä kasvomaskia (yli 12-vuotiaat) ja desinfioi kädet rokotuspaikalle tullessasi ja sieltä lähtiessäsi
  • Pidä muihin turvaväliä vähintään kaksi metriä
  • Ota mukaan lapsen Kela-kortti tai henkilökortti
  • Lapsi on pukeutunut vaatteeseen, josta on helppo saada olkavarsi paljaaksi

Rokotuksen jälkeen jäädään vielä 15 minuutiksi rokotuspaikalle.

Lisätietoja saat neuvolasta tai omalta kouluterveydenhoitajalta.


Lisätietoja

Hoitotyön päällikkö
Leena Vekara
puhelin 050 531 7201
sähköposti [email protected]

Ylilääkäri
Tuire Sannisto
puhelin 050 468 9166
sähköposti [email protected]

Osastonhoitaja
Elina Sirén
puhelin 040 639 7100
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Laura Happo