Siirry sisältöön

Hae tukea omaehtoiseen ympäristönsuojeluun ja torju vieraslajeja

Julkaistu 17.1.2022 9.48

Tänä vuonna omaehtoisen ympäristösuojelun avustuksia myönnetään erityisesti talkoisiin ja tempauksiin vieraslajien torjumiseksi. Haku alkaa 17.1.2022 ja on avoinna 9.2.2022 saakka. Vieraslajeja ovat esimerkiksi lupiini, jättipalsami, jättitatar ja espanjansiruetana. Toiminnan tulee kohdentua yleisille alueille Tampereella.

Kukkivia jättpalsameita niityllä.
 

Tukea voivat hakea niin yhteisöt kuin yksityiset henkilöt. Omaehtoisen ympäristönsuojelun tavoitteena on edistää luonnon monimuotoisuutta ja ympäristön viihtyisyyttä. Avustettavia hankkeita voivat olla esimerkiksi talkoot, tempaukset, tapahtumat ja valistuskampanjat.

Avustusta ei myönnetä kaupallisten tuotteiden valmistamiseen eikä suoranaisiin kalustohankintoihin tai palkkioihin. Vieraslajien torjunnassa ei saa käyttää kemiallisia torjunta-aineita.

Viime vuonna avustuksia myönnettiin muun muassa toistuviin jättipalsamin ja lupiinien poistotalkoisiin, tiedottamiseen kuten luentoihin, neuvontaan ja opastetauluihin, vieraslajiesiintymien kartoittamiseen sekä tummaverkkoperhosniityillä tehtyihin vieraslajien kitkentöihin.

Jaettavista avustuksista päättää ympäristö- ja rakennusjaosto kevään aikana.

Lisätietoa ja hakemuslomakkeet löytyvät verkosta www.tampere.fi/ymparistonsuojeluavustukset:


Lisätietoja

Ympäristösuunnittelija
Teija Ahonen
puhelin 041 730 4733
sähköposti [email protected]


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Teija Ahonen