Siirry sisältöön

Äänestys onnistuu jäähallin parkkipaikalla Hakametsässä

Julkaistu 12.1.2022 14.53

Tampereen kaupunki on järjestänyt jäähallin parkkipaikalle Hakametsään aluevaalien ennakkoäänestyspaikan. Ulkoäänestyspaikka on auki samoina ajankohtina kuin sisätilojen äänestyspaikka.

– Saimme jonkin verran viestiä siitä, että osa äänestäjistä ei halua koronatilanteen vuoksi äänestää sisätiloissa. Tämän takia jäähallille on lisätty pienimuotoinen ulkoäänestyspaikka. Ulkoäänestys on mahdollista jäähallin Bc-oven vieressä olevan kontin ulkopuolella, kertoo lakimies Katja Korhonen, joka toimii keskusvaalilautakunnan sihteerinä.

– Lauhtuva sää mahdollistaa osaltaan ulkona äänestämistä. Jäähallin parkkipaikalle tuotiin kontti, jonka arvioitiin soveltuvan talviolosuhteisiin sopivaksi. Koneet ja tulostimet pysyvät sen sisällä toimintakunnossa.

Jäähalli ja Vuoreksen koulu uusia äänestyspaikkoja

Ennakkoäänensä voi antaa ensimmäistä kertaa jäähallin väljissä sisätiloissakin. Äänestyspaikkoja ovat lisäksi keskusvirastotalo, Monitoimitalo 13, kauppakeskukset, lähitorit, kirjastot ja oppilaitokset eri puolilla kaupunkia.

Uutena äänestyspaikkana on myös Vuoreksen koulu, joka on avoinna arki-iltaisin ja viikonloppuna koko päivän.

Tammikuun aluevaaleissa Pirkanmaalle valitaan aluevaltuusto, joka päättää sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen järjestämisestä. Aluevaalien ennakkoäänestys järjestetään 12.–18.1.2022. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23.1.

Aluevaaleissa valitut valtuutetut päättävät hyvinvointialueiden lähipalveluiden järjestämisestä vuoden 2023 alusta alkaen.


Lisätietoja

Lakimies
Katja Korhonen
puhelin 040 128 6993
sähköposti [email protected]

Lakimies
Juha Perämaa
puhelin 040 503 9038
sähköposti [email protected]


Teksti Tuuli Oinonen